Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2017 - Anul XXII, nr. 34 (6450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   25 imagini |   ø fişiere video

„Serbările Zăpezii”

Concerte, concursuri, foc de artificii şi număr mare de turişti în weekend, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cel de-al patrulea weekend din programul „Serbările Zăpezii”, eveniment organizat de Primăria Vatra Dornei, turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă, dar şi localnicii au  avut parte de spectacole, concursuri, foc de artificii, activităţi care au creat o atmosferă foarte frumoasă atât în Parcul Municipal, în imediata apropiere a Izvorului Sentinela şi a Cazinoului, cât şi la baza pârtiei. Luna plină din nopţile geroase (10, 11, 12 februarie), dar şi cerul senin şi soarele care parcă te „mângâia” cu razele sale calde pe parcursul zilei au contribuit din plin la starea de bine pe care au simţit-o toţi cei aflaţi la Vatra Dornei în weekendul trecut. Pârtiile au fost pline, mulţi copii şi tineri, dar şi adulţi s-au dat cu schiurile, cu placa, cu săniuţa, iar alţii au ales patinoarele din municipiu. Cu o amintire foarte frumoasă au rămas şi cei care au ales telescaunul, în primul rând pentru peisajul pe care ţi-l oferă traseul de circa 50 de minute dus-întors, printre brazi încărcaţi cu zăpadă, dar şi panorama de la înălţime.

 

Petreceri în aer liber, mulţi invitaţi, concursuri

Aşa cum sunt obişnuiţi, în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică, turiştii aflaţi la „Serbările Zăpezii” în staţiunea Vatra Dornei au parte de concerte şi multă bună dispoziţie. Dacă seara de duminică, 12 februarie, a fost rezervată folclorului, vineri şi sâmbătă (10 şi 11 februarie) la putere au fost DJ-ii şi trupe în vogă, cunoscute mai ales de publicul tânăr. Dornenii Doru Bighiu şi Michael Star, vedetele locale, sunt cei care weekend de weekend îi întâmpină pe turişti şi le creează un ambient potrivit distracţiei. Nu şi-au dezamăgit oaspeţii nici de această dată. Petrecerile în aer liber, distracţie pe pârtie, mulţi invitaţi, concursuri atractive cu premii, toate acestea i-au ţinut pe turişti până târziu în noapte în zona centrală a municipiului Vatra Dornei.

 

ROA, Electric Brother,  Skizzo Skillz şi DJ Vasile

Vineri seară, după ora 19:00, în Parcul Central, pe lângă petrecerea cu DJ, vedeta serii a fost trupa ROA (Rise Of Artificial), care îi are ca membri fondatori pe Cezar Stănciulescu (Junkyard – fostul solist Şuie Paparude) şi Bogdan Popoiag (UNU'). Din ianuarie 2011, trupa s-a extins cu încă doi membri, care se ocupă de elementele electrice ale sunetelor de chitară şi sinteza tobelor live. Vocea, sintetizatoarele, tobele acustice şi chitara electrică i-au încântat pe turişti, mai ales că totul a fost live, în ciuda temperaturilor foarte scăzute.

Circa 300 de spectatori au umplut Parcul Central, au dansat şi cântat împreună cu invitaţii serii. Între un pahar cu vin, fiert la ceaun, „asezonat” cu scorţişoară, portocale, mere, cuişoare, a cărui aromă a înmiresmat întreaga zonă, o porţie de scrijele „pârlite” pe plită, cârnăciori etc., turiştii s-au prins în hore, au sărit, s-au încălzit la propriu, pentru că în termometre erau multe grade cu minus.

Distracţia s-a repetat şi sâmbătă, după lăsarea serii, când prezentatorul Doru Bighiu a invitat publicul la petrecere. Oaspeţii, vedete ale serii, au fost Electric Brother, care a îndemnat publicul să „trăiască o oră de muzică”, şi Skizzo Skillz, cu o combinaţie de muzică rap, reggae, ragga, dancehall. Skizzo Skillz a spus că ascultă de toate şi îi este greu să se decidă ce să cânte, aşa că a ales: „mai bine câte puţin din toate şi bine”. La final, în aplauzele publicului, şi-a făcut apariţia pe scenă DJ Vasile, care a continuat petrecerea.

 

Concurs cu premii

Organizatorii au pregătit pentru sâmbătă seară şi un concurs de tăiat lemne cu fierăstrăul sau joagărul, la care s-au înscris mai mulţi tineri din zona Dornei. Ei şi-au arătat îndemânarea în faţa publicului, totul petrecându-se pe scenă, acolo unde doi butuci au fost aşezaţi pe capre de tăiat lemne, iar băieţii, în echipe de câte doi, au fost nevoiţi să scoată timpul cel mai bun. Cei mai îndemânatici tăietori de lemne au fost premiaţi de organizatori, cu ajutorul sponsorilor.

Un moment inedit a fost oferit şi de doi localnici, foarte tineri, care au făcut o demonstraţie de beatbox. Ei intenţionează să-şi arate măiestria în beatboxing (o formă de percuţie vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete folosind gura) şi la concursul „Românii au Talent”.

 

Party DJ, Moonlight Breakfast şi Golan, în weekendul următor la Vatra Dornei

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un foc de artificii mult aşteptat de cei prezenţi în Parcul Central, oameni care nu-şi puteau desprinde ochii de pe cer, pentru a nu pierde nimic din feeria de luminiţe colorate. Explozie de lumină, culoare, muzică.

Turiştii care vor alege să meargă la Vatra Dornei, la „Serbările Zăpezii”, în weekendul următor, al cincilea din programul manifestărilor, în zilele de 17, 18 şi 19 februarie, vor avea parte de alte zeci de ore de distracţie. Vineri, 17 februarie, îi aşteaptă, după ora 19:00, tot în Parcul Central din Vatra Dornei, PartyDJ şi Moonlight Breakfast, iar sâmbătă seară: Party DJ şi Golan.

Programul complet se găseşte pe www.dornawinterfest.ro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concerte, concursuri, foc de artificii şi număr mare de turişti în weekend, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concerte, concursuri, foc de artificii şi număr mare de turişti în weekend, la Vatra Dornei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei