Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2017 - Anul XXII, nr. 31 (6447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Patru vasluieni, trimişi în judecată pentru că au înşelat o fălticeneancă prin metoda accidentul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni au anunţat trimiterea în judecată a patru inculpaţi, într-un dosar de înşelăciune prin metoda accidentul, care a făcut foarte multe victime în ultimii ani în judeţul Suceava. În acest caz este vorba de patru vasluieni, iar principalul autor era închis în Penitenciarul Iaşi în ziua în care a comis fapta.

Pe data de 12 septembrie 2015, o femeie din municipiul Fălticeni a primit un telefon de la un bărbat care s-a recomandat a fi doctor din cadrul Spitalului Suceava şi care i-a spus că nora ei a avut un accident de maşină şi este în stare gravă la spital, iar pentru intervenţia chirurgicală trebuie să-i dea suma de 3.500 de euro. Femeia avea în casă 1.000 de euro şi, fără a-şi da seama că este înşelată, i-a spus „doctorului” că îi poate vira imediat aceşti bani. Femeia a fost căutată în scurt timp de doi indivizi, care au preluat suma de bani.

Din cercetările ulterioare a rezultat că cel care a dat telefonul este Nedelcu Giorgian, din comuna Cozmeşti, judeţul Vaslui, care se afla în Penitenciarul Iaşi. Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Complicii săi, Mihai Alin Melinte, Mihai Simion şi Romeo-Constantin Chelaru, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune. Unul dintre aceştia a condus maşina care s-a deplasat la Fălticeni pentru a ridica banii, iar doi au preluat efectiv suma de bani de la victimă.   

„Precizăm că trimiterea în judecată a unei persoane este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Înşelăciunile prin metoda accidentul au făcut zeci de victime în judeţul Suceava, de multe ori fiind vorba de sume de ordinul miilor de euro. De cele mai multe ori autorii nu au fost depistaţi, iar dacă au fost prinşi prejudiciul nu s-a putut recupera decât cel mult în mică parte.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru vasluieni, trimişi în judecată pentru că au înşelat o fălticeneancă prin metoda accidentul.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru vasluieni, trimişi în judecată pentru că au înşelat o fălticeneancă prin metoda accidentul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei