Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2017 - Anul XXII, nr. 31 (6447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Seriozitate

Mobilizare exemplară pentru deszăpezirea Sucevei după codul galben

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectele căderilor de zăpadă începute de miercuri după-amiază, care au încetat abia joi dimineaţă, perioadă în care Suceava a fost sub cod galben de ninsori, au fost rapid îndepărtate de operatorul de salubrizare al municipiului reşedinţă de judeţ, Diasil.

Printr-o mobilizare exemplară şi prin eforturile depuse de angajaţi, care au lucrat toată noaptea, străzile principale ale municipiului, cele care adună cel mai mare flux de trafic, erau „la negru”, circulându-se foarte bine, dintr-un capăt în altul al oraşului.

Mai mult, cei care au mers la muncă de dimineaţă au avut surpriza să constate că şi  trotuarele zonelor centrale erau curăţate foarte bine, chiar de agenţii economici nu îşi începuseră activitatea şi nu aveau cum să se apuce să îndepărteze zăpada din faţa spaţiilor lor comerciale, aşa cum le este impus prin lege.

Chiar şi aşa, tot au fost nemulţumiţi care, la 8 – 9 dimineaţa, se aşteptau să găsească deszăpezite inclusiv străzile secundare, de prin cartiere, unde pe timp de noapte nici nu se poate intra, din cauza maşinilor parcate inclusiv pe carosabil.

Asta în condiţiile în care oriunde în lume, prioritate au străzile principale, apoi cele secundare, iar în Suceava sunt nu mai puţin de 336 de kilometri de carosabil şi peste 60 de km de trotuar, pe care trebuie să se intervină, iar fiecare zonă are particularităţile ei.

Reclamaţiile, preluate la dispeceratul Diasil (0230/525154, ori pe mobil, la 0731.996 856 ) şi la Primăria Suceava (telefon 0230/212696, interior 154/254 ), au fost rezolvate în regim de urgenţă, chiar dacă dimineaţă s-a făcut schimbul de ture şi reîncărcarea sărăriţelor cu material antiderapant, ceea ce înseamnă şi timpi morţi, în care utilajele nu se află pe trasee.

 

Stocuri de antiderapant arhisuficiente

În vreme ce drumarii care se ocupă de drumurile naţionale din judeţ au rămas fără material antiderapant în una din cele mai aprige luni de iarnă, firma care se ocupă de salubrizarea/deszăpezirea Sucevei are stocuri arhisuficiente.

Munţi de sare, dar şi de nisip amestecat cu sare sunt pregătiţi pentru împrăştierea manuală şi automată, stocurile de materiale antiderapante fiind asigurate, parţial, chiar şi pentru următorul sezon rece.

„Avem în curte 400 de tone de sare şi încă 300 de tone de sare amestecată cu nisip, care se folosesc doar în situaţii speciale, precum ploile de gheaţă, când este nevoie de material granulos pentru a combate efectul de alunecare. În rest dăm doar cu sare şi soluţie specială, pentru a păstra străzile cât mai curate”, a precizat directorul Diasil, Anton Curelariu.

În plus, contractul cu furnizorii este făcut de aşa manieră încât oricând li se pun la dispoziţie noi cantităţi de sare şi nisip, dacă este nevoie.

Practic, la finalul iernii, operatorul de salubrizare va avea în stoc cel puţin 300 de tone de sare, cu care să înceapă lucrările de deszăpezire în următorul sezon rece, această strategie fiind făcută pentru a se asigura că nu rămâne vreodată „în pană” de antiderapant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare exemplară pentru deszăpezirea Sucevei după codul galben.
 Vizualizări articol: 2919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mobilizare exemplară pentru deszăpezirea Sucevei după codul galben1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei