Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2017 - Anul XXII, nr. 21 (6437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În stradă

Protest anemic faţă de graţiere, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puţin de 25 de persoane s-au adunat, ieri, pe trotuarul din faţa Bisericii Catolice din municipiul Suceava pentru a protesta pe tema ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal şi de procedură penală. Primii care au ajuns au fost zece săteni din Zamostea, care au spus că au venit să protesteze atât faţă de cele două proiecte de acte normative, cât şi împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Protestatarii au afişat pancarte pe care scria „Şi eu sunt miner”.

Liderul celor din Zamostea, Vasile Sorin Şandru, ne-a declarat că este revoltat de intenţia Guvernului de a graţia infractori şi de a modifica unele articole din Codul Penal referitoare la acte de corupţie. „Nu mi se pare corect să fie eliberaţi violatorii şi criminalii. Protestăm şi împotriva domnului Dragnea, care vrea să fie graţiaţi toţi penalii. Cine greşeşte plăteşte. Vrem să plătească şi ei, la fel ca fiecare”, ne-a declarat Vasile Sorin Şandru.

Un alt protestatar, Costică Iacob, ne-a explicat sloganul afişat: „Săptămâna trecută, al treilea om în stat, domnul Liviu Dragnea, a văzut mineri şi mineriade. Eu am fost şi duminica trecută, dar n-am văzut minerii. Acum ne declarăm toţi mineri”, a spus el. 

Alături de protestatari s-a aflat şi preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu.

Proteste pe tema ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codului penal au avut loc şi duminica trecută, dar atunci participarea a fost mai numeroasă. La Bucureşti, au ieşit în stradă peste 20.000 de oameni, care au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. Alături de ei, în Piaţa Universităţii, s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, care a spus că indignarea oamenilor faţă de proiectele celor două acte normative este legitimă. La Suceava, duminica trecută au protestat circa 200 de persoane.

Astăzi are loc dezbaterea publică referitoare la proiectele de OUG privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului penal şi de procedură penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest anemic faţă de graţiere, la Suceava.
 Vizualizări articol: 4903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Protest anemic faţă de graţiere, la Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei