Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2017 - Anul XXII, nr. 19 (6435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În ultima jumătate de an

La Moara s-au derulat investiţii de peste 1,3 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Moara a devenit în ultima jumătate de an un adevărat centru de investiţii. În a doua jumătate a lui 2016, proiectele derulate din buget propriu au depăşit 1,3 milioane de lei, iar multe dintre ele sunt o etapă premergătoare pentru investiţiile ulterioare.

Toate acestea au fost posibile prin implicarea primarului Eduard Dziminschi, care a dorit cu tot dinadinsul să demonstreze că şi în Moara lucrurile se pot schimba într-o direcţie bună.

Una dintre investiţii este trotuarul cu lungime de aproape 3 km, din zona numită Pilat şi până la biserica ortodoxă din Moara. Este vorba de un trotuar cu o lăţime de 1,2 metri, investiţie pentru care s-au plătit 524.000 de lei.

În opinia primarului Dziminschi, construcţia acestui trotuar era imperios necesară deoarece trece prin faţa şcolii din Moara, iar copiii nu puteau circula în siguranţă şi în condiţii civilizate la intrarea şi ieşirea de la cursuri.

Tot în a doua parte a anului 2016 s-au continuat lucrările la Căminul Cultural din Liteni. Mai exact, aici s-au montat geamuri de termopan şi s-a acoperit clădirea. „Sunt lucrări care erau obligatorii pentru a stopa degradarea clădirii. Pe măsură ce vom avea fonduri vom continua lucrările şi vom încerca într-un timp rezonabil să dăm în folosinţă căminul cultural din Liteni”, a arătat Eduard Dziminschi. Valoarea acestei investiţii este de aproape 120.000 de lei.

În ultima perioadă au fost achiziţionate şi opt staţii de aşteptare pentru mijloacele de transport. Este vorba de staţii realizate din policarbonat şi care au fost amplasate pe platforme betonate. Şi în acest caz s-au cheltuit aproape 25.000 de lei.

 

Investiţii actuale şi viitoare

Lucrările din comună au vizat şi extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice, atât pe strada Humorului, cât şi pe strada Nufărului. Este vorba de amplasare de stâlpi de beton pe o lungime de peste un kilometru, suma alocată celor două extinderi fiind de aproape 120.000 de lei.

O parte a comunei are acum parte de un iluminat public stradal la parametri foarte buni, lucru posibil prin instalarea de lămpi economice cu led.

Şi pentru siguranţa cetăţenilor s-a acordat o atenţie aparte, iar sistemul de supraveghere video cu cele 14 camere de luat vederi amplasate în Moara Nica este un prim pas în această direcţie.

La capitolul investiţii finalizate se numără montarea instalaţiilor termice la Căminul Cultural Moara Nică, extinderea reţelei de apă pe strada Ion Grămadă, dar şi finalizarea unui drum comunal în Liteni. Tot în această perioadă a fost achiziţionat un autovehicul marca Logan necesar pentru angajaţii primăriei în munca de teren.

Primarul din Moara nu s-a rezumat doar la aceste investiţii, ci a iniţiat şi încurajat demararea unor proiecte de viitor de care vor beneficia un număr mare de persoane din comună.

În acest sens, a fost finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Moara Carp, proiectul de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Liteni, precum şi proiectul de reabilitare şi modernizare a Grădiniţei cu Program Prelungit Liteni. Pe aceeaşi linie se înscrie şi proiectarea modernizării unor drumuri de interes local din comună, dar şi studiul de fezabilitate pentru reţeaua de distribuţie de gaz metan.

„Aceste proiecte pentru şcoli şi grădiniţe, la care există deja finanţare, vor aduce un plus de civilizaţie pentru copiii din comuna Moara. În cazul drumurilor şi al reţelei de gaz metan încercăm să aducem standarde ridicate pentru un număr cât mai mare de oameni din comună. Aceste proiecte sunt doar începutul, pentru că nevoile din Moara sunt mult mai mari, dar ne vom ocupa treptat de toate”, a menţionat Eduard Dziminschi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Moara s-au derulat investiţii de peste 1,3 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 6435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Moara s-au derulat investiţii de peste 1,3 milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei