Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2017 - Anul XXII, nr. 19 (6435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Estimări

Aproape 7.000 de boboci la clasele pregătitoare, din toamna acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a publicat ieri, 26 ianuarie, proiectul privind metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018.

La nivelul judeţului Suceava, potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar Suceava, numărul elevilor de la pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 este de 6.950, respectiv 343 de clase.

Cât priveşte documentul lansat în dezbatere publică de ministerul de resort, potrivit acestuia, în data de 22 februarie se vor afişa circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare care urmează să funcţioneze în fiecare unitate şcolară din judeţ. Aceste informaţii vor fi publicate pe pagina online a Inspectoratului Şcolar Suceava şi a fiecărei instituţii de învăţământ.

Totodată, în intervalul 23 februarie – 2 martie, şcolile vor organiza o „Zi a porţilor deschise”, în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. De asemenea, reprezentanţii şcolilor pot organiza întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017-2018, în învăţământul primar.

Între 22 februarie şi 14 martie se vor realiza evaluările psihosomatice pentru preşcolarii care nu împlinesc 6 ani până la data de 31 august.

Potrivit proiectului, înscrierea efectivă a micuţilor începe la finele lui februarie, astfel că între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ, cererile tip de înscriere. Tot în această perioadă, se va face şi validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul 8,00-20,00, respectiv sâmbătă, între 9,00-13,00.

Pe 17 martie va avea loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere, iar pe 18-21 martie este programată procesarea cererilor părinţilor care solicită înscrierea copiilor la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 23 martie. Părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă completează o nouă cerere-tip de înscriere în această etapă, pentru locurile disponibile. Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile. Unităţile de învăţământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri de înscriere în învăţământul primar în etapa a doua, iar opţiunile online pentru aceste unităţi de învăţământ vor fi respinse de aplicaţia informatică. La începutul lunii aprilie, vor fi soluţionate de către Inspectoratul Şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

 

Telverde pentru părinţi

Pentru informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar, în Suceava va funcţiona, pe perioada 21 februarie – 13 aprilie 2017, un telverde la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, date despre calendar şi metodologie.

Numărul de telefon gratuit este 0 800 816 230. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.000 de boboci la clasele pregătitoare, din toamna acestui an.
 Vizualizări articol: 1869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 7.000 de boboci la clasele pregătitoare, din toamna acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei