Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2017 - Anul XXII, nr. 14 (6430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 februarie

Paşapoartele nu vor fi gratis, dar vor costa mai puţin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paşapoartele electronice şi cele temporare vor costa mai puţin începând cu data de 1 februarie 2017. Deşi în ultima perioadă de timp au fost prezentate informaţii potrivit cărora paşapoartele ar fi gratuite, acest lucru nu se va întâmpla, preţurile pentru eliberarea lor urmând să scadă semnificativ doar pentru paşaportul simplu temporar.

De precizat că în momentul de faţă, taxa pentru paşaportul simplu electroniceste formată din contravaloarea carnetului, de 258 lei, pentru cel cu valabilitate 5 ani, şi de 234 lei pentru cel cu valabilitate 3 ani, stabilită de Compania Naţională „Imprimeria Naţională”, şi dintr-o taxă pentru prestări servicii: 22 lei,  reglementată de Ordonanţa Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea anumitor servicii publice şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României. În cazul paşaportului simplu temporar, preţul este format din contravaloarea carnetului, de 96 de lei, la care se adaugă taxa de 22 lei şi un tarif suplimentar de 100 lei, stabilit prin Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Începând cu data de 1 februarie 2017, potrivit Legii nr. 1/2017, privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, nu se va mai încasa taxa pentru prestări servicii, în valoare de 22 lei, iar în cazul paşaportului temporar nu se va mai încasa nici tariful suplimentar, în valoare de 100 de lei.

În aceste condiţii, de la începutul lunii viitoare, paşaportul simplu temporarva costa 96 de lei, paşaportul simplu electroniccu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani, va costa 258 de lei, iar paşaportul simplu electronic cu valabilitate 3 ani va costa 234 de lei.

Mai trebuie spus că tot prin Legea nr. 1/2017 a fost eliminată şi taxa de 22 lei pentru eliberarea adeverinţelor privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie sau istoricul paşapoartelor.

Reamintim că printr-un comunicat transmis la finalul anului trecut, Prefectura Suceava informa că în perioada următoare va deveni funcţională a patra staţie de preluat imagini şi documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Judeţului Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşapoartele nu vor fi gratis, dar vor costa mai puţin.
 Vizualizări articol: 7443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paşapoartele nu vor fi gratis, dar vor costa mai puţin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei