Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2017 - Anul XXII, nr. 11 (6427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Prima ediţie

Revelionul ucrainenilor la Suceava, organizat sâmbătă, la Restaurantul Union

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din comunitatea de ucraineni din municipiul Suceava, mulţi enoriaşi ai Parohiei Ortodoxe Ucrainene ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel’’ din cartierul Zamca, a organizat sâmbătă, 14 ianuarie, la Restaurantul Union, la iniţiativa preotului paroh Mihai Maghiar, "Revelionul ucrainenilor la Suceava”, prima ediţie. Părintele Mihai Maghiar ne-a spus că totul a fost organizat într-un timp foarte scurt, crezând că nu o să fie foarte mulţi doritori să petreacă Revelionul „pe stil vechi”. Surpriza a fost mare atunci când a văzut că ucrainenii vor să participe la această petrecere, prima organizată la Suceava, şi că s-au adunat în număr destul de mare pentru prima ediţie.

Multe dintre familiile care aparţin de Parohia Ortodoxă Ucraineană ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” sunt mixte. Peste 50 de persoane au răspuns pozitiv iniţiativei preotului Maghiar şi s-au bucurat de o seară plăcută, cu muzică şi bucate alese. Valerica Hreceniuc ne-a povestit că a fost primul Revelion al ucrainenilor la care a participat „şi a fost o ocazie plăcută, unde am socializat cu persoane ale minorităţii ucrainene, am ascultat muzică specifică culturii ucrainenilor, iar părintele Maghiar a adresat un mesaj emoţionant tuturor participanţilor, în limba română, dar şi în limba ucraineană”. Ea a completat că ar fi foarte plăcut să se organizeze mai des astfel de evenimente, „unde să ne întâlnim şi să povestim despre obiceiuri şi tradiţii şi să-i cunoaştem mai bine pe cei care au fost <adoptaţi> de dulcea Bucovina”.

Prima încercare de a reuni o parte din comunitatea ucrainenilor s-a dovedit a fi o reuşită. „Este doar începutul. Dacă oamenii s-au simţit bine, cu siguranţă vor alege să fie împreună şi anul viitor, în număr mai mare. Trebuie şi vrem să păstrăm obiceiurile, cultura, costumul popular, tradiţiile ucrainene”, a spus parohul Bisericii Misionare Ortodoxe Ucrainene ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel’’ din municipiul Suceava, care a precizat că biserica pe care o păstoreşte este una misionară, care şi-a început activitatea pe 8 septembrie 2002. Sfintele slujbe se ţin bilingv, în limbile română şi ucraineană.

Biserica Misionară Ucraineană „Sf. Petru şi Pavel”, construită în vecinătatea Protopopiatului şi Mănăstirii Zamca, este o biserică ortodoxă de stil nou (calendarul gregorian) ce aparţine de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revelionul ucrainenilor la Suceava, organizat sâmbătă, la Restaurantul Union.
 Vizualizări articol: 3674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revelionul ucrainenilor la Suceava, organizat sâmbătă, la Restaurantul Union0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei