Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2017 - Anul XXII, nr. 11 (6427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consolidarea relaţiilor

Club pentru promovarea culturii, limbii şi civilizaţiei Turkmenistanului, înfiinţat la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava funcţionează, de la începutul acestui an, Clubul România-Turkmenistan, iniţiativă care-şi propune promovarea şi, totodată, facilitarea accesului la cunoaşterea culturii, civilizaţiei, istoriei, geografiei, turismului, sistemului economic, juridic etc. ale Turkmenistanului.

Universitarul Alexandru Nedelea, iniţiatorul Clubului România-Turkmenistan, a menţionat: „Am remarcat că nu era nici o astfel de organizaţie, de stabilire şi consolidare a legăturilor dintre cele două ţări, în România. Astfel mi-a venit ideea înfiinţării acestui club. Ne dorim să aducem studenţi din Turkmenistan la USV, iar pe modelul Clubului de Studii Asiatice România-China să creăm legături între cele două ţări. E o piaţă acolo de care este interesată şi conducerea instituţiei. În cadrul USV, la specializarea Afaceri Internaţionale, avem o studentă în anul II din Turkmenistan, Ailara Merodova, care ne va ajuta la dezvoltarea clubului. E un nou început de drum”.

Mai mult de atât, clubul constituit în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică vizează promovarea relaţiilor în domeniile educaţional şi cultural între Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi universităţi din Turkmenistan, schimburi de studenţi şi cadre didactice, organizarea de conferinţe, realizarea de studii, cercetări, constituirea şi consolidarea unei biblioteci (materiale didactice, materiale multimedia şi audio-vizuale) legate de cultura turkmenă. Printre activităţile desfăşurate în cadrul clubului se mai numără vizionarea de filme de producţie turkmenă, documentare vizând această ţară, publicarea de cărţi având caracter interdisciplinar.

Nedelea a mai declarat că este deschis pentru colaborarea cu orice organizaţie, instituţie sau firmă implicată sau interesată în promovarea relaţiilor româno-turkmene. Cei interesaţi se pot adresa acestuia la 0230-216 147 int.297; 0330-101 130 int. 297.

Turkmenistan este o ţară situată în Asia Centrală, cu peste cinci milioane de locuitori. Turkmenistanul ocupă o poziţie remarcabilă, locul cinci pe lista ţărilor cu cele mai rapide creşteri ale produsului intern brut din lume. Deşi este bogată în resurse naturale în multe din zonele sale, cea mai mare parte a ţării este acoperită de deşertul Karakum. Capitala ţării este la Ashgabat.

 

Clubul de Studii Asiatice România-China, un succes

Clubul de Studii Asiatice România-China a fost fondat de conf. univ. dr. Alexandru Nedelea şi lector univ. dr. Marilena Oana Nedelea în anul 2012 şi îşi propune promovarea relaţiilor între USV şi universităţi din Republica Populară Chineză.

De patru ani, la USV, prin intermediul acestui club, sunt organizate gratuit cursuri de limbă chineză, acestea fiind coordonate de Pan Yuyan sau Bella, aşa cum îi spun cursanţii, o tânără chinezoaică de 25 de ani.

În prezent, la USV sunt cinci grupe de cursanţi pentru limba chineză – copii, două grupe de începători, intermediari şi avansaţi.

Alexandru Nedelea a menţionat că există un interes crescut pentru cunoaşterea limbii chineze, limba viitoarelor oportunităţi, dar şi a culturii şi a civilizaţiei chineze.

Mai mult, pentru câţiva dintre cursanţi, Clubul de Studii Asiatice România-China a facilitat o excursie tocmai de cealaltă parte a globului, în China, unde au avut ocazia de a exersa cele învăţate pe băncile Universităţii sucevene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Club pentru promovarea culturii, limbii şi civilizaţiei Turkmenistanului, înfiinţat la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Club pentru promovarea culturii, limbii şi civilizaţiei Turkmenistanului, înfiinţat la Universitatea din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei