Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2017 - Anul XXII, nr. 10 (6426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În acest an

Dublarea cuantumului burselor studenţilor, privită cu scepticism de conducerea USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2017 se arată a fi unul foarte bun pentru studenţi, în condiţiile în care noul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, a transmis imediat după preluarea mandatului o serie de măsuri în favoarea acestora. Cele mai discutate şi răspândite în mass-media au fost cele potrivit cărora în acest an cuantumul burselor studenţilor se va dubla, iar din 1 februarie studenţii vor beneficia de transport gratuit pe calea ferată.

Cât priveşte Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, rectorul Valentin Popa a menţionat că bugetul permite o mărire cu 40% a burselor pentru ianuarie şi februarie, urmând ca următoarele decizii să fie luate după semnarea contractului instituţional.

„În acest moment nu se poate lua o astfel de hotărâre, de dublare a burselor, întrucât la momentul la care vorbim nici nu avem contractul instituţional pe 2017”, a menţionat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Acesta a mai subliniat faptul că USV intenţionează, din luna martie, schimbarea criteriilor de acordare a burselor de merit pentru studenţi şi acordarea unui număr limitat de burse, dar cu un cuantum mai mare.

„De regulă studenţii preferă burse mai multe, cu toate că sumele primite sunt mai mici. Intenţia noastră însă este să limităm numărul acestora, dar să creştem cuantumul burselor de studiu de care vor beneficia studenţii cu rezultate bune, cu o frecvenţă bună pe tot parcursul anului, implicaţi, responsabili”, a mai punctat Popa. Bursa minimă din cadrul USV este de 300  de lei, pentru fiecare categorie de burse asigurându-se finanţarea cu 36 de lei din venituri proprii ale instituţiei.

 

Liber la călătoriile cu trenul

Referitor la gratuitatea studenţilor latransportul feroviar, beneficiari sunt studenţii, masteranzii sau doctoranzii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România de stat sau privată, de la buget sau cu taxă, indiferent de vârstă şi naţionalitate. Gratuitatea este valabilă pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare, indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători se angajează să faciliteze rezervarea biletelor gratuite atât la ghişee, automate, cât şi online.

Reprezentanţii USV au menţionat că decizia Guvernului ar putea să favorizeze centrele mari universitate, în detrimentul celor mici, gratuitatea la CFR fiind considerată un plus pentru tineri în alegerea unei instituţii de învăţământ din alt judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dublarea cuantumului burselor studenţilor, privită cu scepticism de conducerea USV.
 Vizualizări articol: 3090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dublarea cuantumului burselor studenţilor, privită cu scepticism de conducerea USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei