Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2017 - Anul XXII, nr. 6 (6422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Victime ale gerului

O fetiţă în vârstă de cinci ani a ajuns la spital cu degerături la mâini şi picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gerul aspru din ultimele zile a băgat în spital mai mulţi suceveni, temperaturile extreme făcând victime nu numai în rândul persoanelor fără adăpost.

La finele săptămânii, două sucevence au ajuns cu degerături la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean Suceava, în ambele cazuri impunându-se internarea în cadrul secţiei de Chirurgie. Vineri, 6 ianuarie, o fetiţă de cinci ani a fost adusă la Spitalul Judeţean Suceava cu degerături la nivelul mâinilor şi picioarelor, micuţa fiind internată în cadrul secţiei de Chirurguie infantilă.

Se pare că fetiţa din Pătrăuţi le-ar fi spus părinţilor săi că merge în vizită la bunica sa, care locuieşte la doar câteva case depărtare, aceasta plecând de acasă îmbrăcată foarte subţire.

Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, „fetiţa stă internată cu o soră mai mare, în vârstă de 15 ani. Mama sa nu poate sta cu ea pentru că are un copil mic acasă. Fetiţa este pansată, nu se pune problema de amputare”.

Totodată, tot la finele săptămânii trecute, o femeie în vârstă de 71 de ani din comuna Zvoriştea a ajuns la spital cu degerături la ambele mâini.

 

11 suceveni s-au prezentat cu entorse şi fracturi

Poleiul şi zăpada abundentă le-au dat de furcă nu doar şoferilor, ci şi pietonilor, 11 suceveni prezentându-se la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu fracturi, luxaţii sau entorse la finele săptămânii trecute. Luxaţiile au fost la ordinea zilei încă de la primii fulgi de nea, însă ultimele zile au dat cel mai mult de furcă personalului unităţii spitaliceşti.

„Doi dintre cei 11 au fost internaţi pe secţia de Ortopedie, un bărbat în vârstă de 75 de ani cu fractură de col femural şi un altul, de 40 de ani, cu o contuzie de genunchi stâng”, a mai adăugat Liviu Cârlan.

 

Recomandări pentru perioadele cu temperaturi scăzute

În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor – aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă în vârstă de cinci ani a ajuns la spital cu degerături la mâini şi picioare.
 Vizualizări articol: 5787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O fetiţă în vârstă de cinci ani a ajuns la spital cu degerături la mâini şi picioare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”) Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase sau care au depășit boli grele, să se refacă rapid. I se mai spune ”aspirina evreiască” pentru că acest... Citeşte