Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2017 - Anul XXII, nr. 6 (6422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Profitori cu experienţă

Fals sinistrat, prins la cerşit pe străzile Sucevei, cu buzunarele doldora de bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cerşetoria, una dintre cele mai vechi meserii din lume, continuă să aducă bani frumoşi celor care o practică, fără prea multe eforturi. Asta dovedeşte şi cazul unui bătrân prins recent la cerşit pe străzile Sucevei, de către agenţii Poliţiei Locale, care l-au dus la sediu, pentru identificare şi cercetări suplimentare.

Numai că, spre mirarea acestora, bătrânul care stârnea mila trecătorilor, dar şi a conducătorilor auto, stând în intersecţia străzii Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu, cu o pancartă pe care scria mare „Sinistrat. Mi-a ars casa şi soţia! Vă rog ajutaţi-mă!”, s-a dovedit un escroc profesionist.

Primele semne de întrebare au apărut când poliţiştii locali au constatat că acesta avea buzunarele doldora de bani – aproape 1.500 de lei.

„Cerbu Ioan, din Bacău, sat Bibireşti, comuna Ungureni, avea asupra sa 1.472 de lei. Ne-am mirat – un om să stea într-o intersecţie şi să câştige banii ăştia este ceva surprinzător”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Suceava, Liviu Manoliu.

În plus, acesta avea asupra sa acte, un cupon de pensie de 994 de lei, un card de la ING şi un telefon mobil Alcatel.

Bărbatul, care a recunoscut că are banii din cerşetorie, le-a mai spus poliţiştilor că vrea să plece în Anglia, pentru că acolo „se câştigă mai bine”.

 

„Sinistratul” care şi-a dat foc la casă

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii locali suceveni, povestea cu care bătrânul impresionează trecătorii să-i dea bani s-a dovedit o făcătură, acesta fiind cunoscut şi în Bacău pentru năravul de a lua banii celor naivi şi buni la suflet, prin cerşetorie.

Mai mult, primarul comunei Ungureni, Vasile Bibire, a declarat pentru cotidianul Deşteptarea, din Bacău: „Omul acesta este un bufon care păcăleşte lumea! Este un prefăcut! Soţia lui trăieşte undeva prin Suceava şi este despărţită de el. Casa despre care vorbeşte a luat foc într-adevăr, acum vreo doi ani, însă în urma focului pus intenţionat de el. Era casa bătrânească, a părinţilor lui, şi i-a dat foc ca să scape de pretenţiile surorii sale şi ale cumnatului, ceea ce s-a şi întâmplat. Are o pensie frumuşică, iar în curtea casei i-a rămas o bucătărie în care are pat, masă, sobă etc.”

Pentru practicarea cerşetoriei, poliţiştii locali suceveni l-au amendat pe Ioan Cerbu cu 100 de lei. Bani despre care nu se ştie dacă vor fi achitaţi vreodată.

 

Campania anticerşetorie, zădărnicită de legile favorabile cerşetorilor

Bătrânul „sinistrat” cu buzunarele pline de bani, care a mai fost găsit de câteva ori pe străzile Sucevei, la cerşit, cu sume similare asupra sa, este doar unul din zecile de cerşetori care împânzesc municipiul zi de zi.

„Avem o campanie de depistare a persoanelor care apelează la mila publicului. Lunar avem acţiuni desfăşurate în mai multe zone din municipiul Suceava, acolo unde preponderent apar cei care practică cerşetoria. Până acum sunt 80 de cerşetori luaţi în evidenţă, din care 20 sunt mai activi pe raza municipiului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Suceava, Liviu Manoliu.

Eforturile poliţiştilor locali de a stopa fenomenul cerşetoriei sunt anulate însă de legislaţia mult prea permisivă cu cei care o practică, dar şi de oameni, care continuă să le dea bani grămadă, deşi sunt sfătuiţi continuu să nu facă asta.

„Legea nu ne dă voie să confiscăm banii din cerşetorie. Dacă le-am confisca banii ar conta enorm, nu ar mai avea curaj să iasă pe stradă, să rişte să fie prinşi. Acum totul se rezumă la o sancţiune contravenţională, prevăzută de lege, după care trebuie să le dăm drumul. Numai că în majoritatea cazurilor aceste contravenţii nu sunt achitate, iar munca în folosul comunităţii nu o prestează dacă vin cu adeverinţă medicală că nu sunt apţi de muncă. Este o pânză de păianjen care se întinde tot mai mult. Fără măsuri drastice nu putem eradica acest fenomen, mai ales că oamenii nu înţeleg că dându-le bani îi încurajează să tot facă acest lucru. Suceava este foarte bine văzută de cerşetori în această privinţă, mereu li se dau bani buni aici, pentru că aşa e firea celor de aici. Din păcate, aşa nu vom scăpa de ei niciodată”, a mai adăugat reprezentantul Poliţiei Locale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fals sinistrat, prins la cerşit pe străzile Sucevei, cu buzunarele doldora de bani.
 Vizualizări articol: 11619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Fals sinistrat, prins la cerşit pe străzile Sucevei, cu buzunarele doldora de bani3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”) Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase sau care au depășit boli grele, să se refacă rapid. I se mai spune ”aspirina evreiască” pentru că acest... Citeşte