Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2017 - Anul XXII, nr. 1 (6417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţuri noi

Tarife de intrare modificate la Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei va practica, de la începutul acestui an, tarife modificate pentru obiectivele pe care le are în judeţ. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Judeţean, dacă în cazul Muzeului de Istorie tarifele de intrare au fost reduse, pentru vizitarea Cetăţii de Scaun biletul de vizitare va fi mai scump.

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, tariful de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei a crescut de la 10 lei/persoană, pentru un adult, cât a fost anul trecut, la 12 lei. Acelaşi tarif de 12 lei pentru un adult va fi perceput şi pentru intrarea la ediţiile de anul acesta ale unor evenimente precum Festivalul de Artă Medievală sau Bucovina Rock Castle. De la începutul acestui an, elevii şi studenţii vor plăti 3 lei pentru intrarea la Cetatea de Scaun a Sucevei, precum şi la evenimentele organizate în incinta acestui obiectiv. De precizat că propunerea de majorare a taxei de intrare la Cetatea de Scaun a Sucevei s-a făcut în urma deschiderii expoziţiei permanente. O creştere a tarifelor de intrare la expoziţia permanentă, comparativ cu anul trecut, a avut loc şi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, de la 4 lei pentru un adult, la 6 lei. Elevii şi studenţii vor plăti 1,5 lei/persoană, în timp ce pentru expoziţiile temporare biletul de intrare va fi de 4 lei/adult şi de 1 leu/elevi şi studenţi. Biletul de intrare la evenimentele organizate la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, respectiv târguri şi spectacole, va fi mai scump cu 1 leu, un vizitator adult urmând să plătească 4 lei, biletul pentru elevi şi studenţi fiind de 1 leu. Tariful pentru vizitarea Muzeului Satului Bucovinean este de 6 lei/adult şi de 1,5 lei pentru elevi şi studenţi.

La Casa Memorială „Simion Florea Marian”, pentru acces la fondurile de documentare, tariful a crescut de la 6 lei la 10 lei pentru o persoană. Începând de anul acesta, la Cetatea de Scaun a Sucevei se va introduce o nouă taxă, de „eliberare foto – Cameră de probă”. Astfel, toţi cei care vor dori să plece acasă cu o fotografie făcută la panoul în care vizitatorii se pot vedea „îmbrăcaţi” în haine medievale vor trebui să plătească 3 lei pentru o fotografie.

 

Tarife mai mici la Muzeul de Istorie Suceava

De la începutul acestui an au fost reduse tarifele de intrare pentru adulţi, copii şi studenţi la Muzeul de Istorie Suceava. Astfel, un bilet de intrare pentru vizitarea expoziţiei permanente a scăzut de la 15 lei la 12 lei pentru un adult şi de la 5 la 3 lei pentru elevi şi studenţi. Cine vrea să viziteze doar Sala Tronului sau Sala Tezaurului va plăti un bilet de 6 lei (adult) şi de 1,5 lei (elevi şi studenţi). Vizitarea unei singure secţiuni din expoziţia permanentă va costa 4 lei pentru un adult şi 1 leu pentru elevi şi studenţi.

De asemenea, pentru Muzeul de Istorie Siret, casele memoriale „Ciprian Porumbescu”, „Nicolae Labiş” din Mălini, „Eusebiu Camilar” din Udeşti, Casa Bilca şi Casa Solca, tarifele de intrare vor fi de 6 lei/adult şi de 1 leu pentru elevi şi studenţi. La Hanul Domnesc din Suceava, Casa Memorială „Simion Florea Marian” şi Muzeul „Ciprian Porumbescu”, biletul de intrare pentru un adult costă 6 lei, elevii şi studenţii urmând să plătească 1,5 lei.

 

O cununie sau un botez în biserica Vama din Muzeul Satului va costa 100 de lei

Pe lângă aceste taxe de intrare, Consiliul Judeţean a mai aprobat şi alte tarife şi taxe pentru diverse servicii şi evenimente organizate în cadrul obiectivelor Muzeului Bucovinei. Astfel, pentru o cununie sau un botez în biserica Vama din incinta Muzeului Satului Bucovinean se va plăti o taxă de 100 de lei/eveniment. Închirierea unei trăsuri, fără cai, va costa 100 de lei pentru o oră. Taxa de fotografiere pentru neprofesionişti este de 10 lei/oră, în timp ce profesioniştii vor plăti 50 de lei/oră. Taxa de filmat pentru neprofesionişti va fi de 30 de lei/oră, în timp ce filmările profesioniste, cu contract de parteneriat pentru folosirea imaginilor în scop comercial, vor costa 200 de lei/oră.

Muzeul Bucovinei oferă servicii gratuite pentru persoane cu handicap fizic grav, copii din centrele de plasament, posesori ai cardurilor ICOM, veterani de război, lucrători actuali şi pensionari din reţeaua muzeală, angajaţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi parteneri, în baza contractelor de parteneriat valabile. Pensionarii vor beneficia de reduceri de 50% la tarifele şi taxele stabilite pentru anul acesta, în timp ce spaţiile folosite pentru expoziţii şi manifestări culturale se vor pune la dispoziţie în mod gratuit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife de intrare modificate la Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 4285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tarife de intrare modificate la Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei