Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2016 - Anul XXI, nr. 301 (6414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Muzeul Bucovinei a finalizat proiectul „Să ne cunoaştem muzeele - schimb de experienţă şi bune practici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Naţional Liechtenstein, a implementat, în perioada august-decembrie 2016, proiectul „Să ne cunoaştem muzeele – schimb de experienţă şi bune practici”. Proiectul a fost finanţat din Granturi SEE şi Norvegiene 2009-2014, în cadrul Programului RO01 - Asistenţă Tehnică şi Fondul Bilateral la Nivel Naţional – Măsura II: Arii Prioritare - Cooperare Culturală din Fondul pentru Relaţii Bilaterale. Valoarea grantului acordat a fost de 58.490 de lei.

Managera de proiect, Carmen Bădăluţă (Muzeul Bucovinei), a spus că cele mai importante rezultatele ale proiectului sunt: şapte specialişti din muzee, din România şi Liechtenstein, au fost informaţi privind conservarea şi valorificarea patrimoniului muzeal şi activitatea instituţiei muzeale; un schimb de experienţă organizat cu două vizite de studiu desfăşurate la muzeele din Suceava şi Vaduz; transfer de cunoştinţe şi de know-how în conservarea patrimoniului şi utilizarea tehnicilor digitale - monitorizare depozite de colecţii, digitizare patrimoniu mobil, dezvoltarea audienţei publicului - proiecte cultural educative şi managementul cultural al colecţiilor şi muzeelor; reţea muzeală de cooperare europeană bilaterală creată între operatorii culturali implicaţi, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein; o mie de pliante de prezentare ale proiectului de informare/conştientizare a opiniei publice/vizitatorilor de muzeu diseminate la Suceava şi Vaduz.

 

Vizite de studiu ale specialiştilor din muzeele partenere

În cadrul proiectului, în perioada 5-6 decembrie, la Vaduz, şi în perioada 9-10 decembrie, la Suceava, au fost organizate la sediul muzeelor partenere două vizite de studiu ale specialiştilor din muzeele partenere. Conform agendei vizitelor de studiu au fost prezentate şi analizate o serie de subiecte precum: „Conservarea patrimoniului şi utilizarea tehnicilor digitale”, „Metode de dezvoltare a audienţei publicului şi Managementul muzeal şi administraţia muzeală”. Vizitele de studiu le-au permis specialiştilor implicaţi să cunoască, în mod reciproc şi cu rezultate benefice de ambele părţi, activitatea muzeelor partenere şi să-şi îmbunătăţească, în mod simţitor, prin schimbul de idei, experienţe şi bune practici din domeniul profesional în care activează.

„Acţiunea a favorizat întărirea relaţiilor bilaterale între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein şi strângerea de relaţii de colaborare profesionale între specialiştii din muzee. Activităţile proiectului au fost un excelent prilej de a cunoaşte nemijlocit experienţe de succes în domeniul activităţii muzeale şi de a lua contact cu profesionişti din domeniu, contacte care s-au materializat în dezvoltarea de noi proiecte. Astfel, în perioada 2017-2019, cele două muzee partenere vor realiza, împreună, proiecte expoziţionale comune, fiind planificate o serie de expoziţii temporare ale Muzeului Naţional Liechtenstein la Suceava şi ale Muzeului Bucovinei la Vaduz”, a completat Carmen Bădăluţă.

Proiectul „Să ne cunoaştem muzeele – schimb de experienţă şi bune practici” a primit finanţare în valoare de aproximativ 13.000 de euro din Granturile SEE şi Norvegiene 2009-2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei a finalizat proiectul „Să ne cunoaştem muzeele - schimb de experienţă şi bune practici”.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Muzeul Bucovinei a finalizat proiectul „Să ne cunoaştem muzeele - schimb de experienţă şi bune practici”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei