Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2016 - Anul XXI, nr. 301 (6414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Acţiuni de voluntariat pentru oameni nevoiaşi, organizate de grupuri de elevi şi studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe acţiuni de voluntariat au fost organizate pentru familii sărace din judeţ de grupuri de elevi şi studenţi. Există o tradiţie de aproape opt ani la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Suceava, unde elevii claselor a VII-a confecţionează obiecte ce sunt expuse spre vânzare, fie la Târgul de Crăciun, fie la Târgul de Paşte sau la diverse manifestări ale şcolii.

În această iarnă, obiectele expuse de elevii şcolii, împreună cu reprezentanţi din Asociaţia de părinţi, au fost valorificate, iar banii adunaţi sunt folosiţi în scop caritabil pentru o familie greu încercată. Copiii au avut posibilitatea să cunoască mai bine problemele grele cu care se confruntă o familie din oraşul Liteni, o mamă care luptă să supravieţuiască zilnic, împreună cu cei cinci copii.

Familia din Liteni a primit rechizite, dulciuri, jucării şi produse alimentare, valoarea acestora ridicându-se la suma de aproximativ 1.000 de lei. Deoarece ei trăiesc în condiţii precare, mama a fost asigurată că în primăvara următoare casa va fi dotată cu o uşă termopan şi geamuri termopan, lucruri care le-ar uşura viaţa grea încercată. Acest demers a fost posibil datorită prof. ing. dr. Ionel Vovciuc, care a prezentat cazul reprezentanţilor Asociaţiei de părinţi. În urma votului exprimat de copiii claselor a VII-a A, B şi C a fost ales acest caz cu prioritate.

Bucuria părinţilor şi a copiilor a fost una imensă, iar gestul inimos rămâne în memoria lor ca acţiune de voluntariat. Pentru unii este prima dată când participă la astfel de acţiuni, iar pentru alţii acest gest a venit într-un moment foarte greu prin care trece familia. Mama nu are nici un venit stabil, iar copiii au alocaţii care nu pot acoperi deseori cheltuielile cu hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte sau rechizite atât de necesare dezvoltării lor.

 

Studenţi implicaţi în acţiuni de caritate

În aceeaşi zi, familia a fost vizitată de un grup de studenţi de la Facultatea de Știinţe Economice şi Administraţie Publică, din cadru Universităţii “Ștefan cel Mare” din Suceava, grup condus de conferenţiarul univ. dr. Alexandru Nedelea. Proiectul a fost realizat la disciplina Marketing de către studenţii de la specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune, anul II, grupa III. Ca şi elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Suceava, studenţii au dat dovadă de solidaritate faţă de familia din Liteni greu încercată şi gestul frumos pe care l-au realizat este greu de descris în cuvinte. Studenţii s-au gândit să acorde acest sprijin social în urma unei strângeri de fonduri în grupa din care fac parte.

Conf. univ. dr. Alexandru Nedelea a declarat: „Cunosc activitatea profesorului ing. dr. Ionel Vovciuc, iar acţiunile realizate de dânsul reuşesc să trezească interesul studenţilor faţă de fiecare caz social pe care îl prezintă. Faptul că dumnealui se implică în cazuri sociale cu risc de marginalizare socială l-a făcut mult mai credibil în comunitatea academică suceveană decât alte persoane care strâng fonduri în stradă pentru anumite cazuri sociale. Studenţii mei au venit de la Liteni foarte încântaţi de acţiunea realizată, iar demersul lor este de apreciat. Îi felicit că au reuşit să aducă un zâmbet unei familii care chiar avea nevoie de acest sprijin social. Cu acest prilej urez tuturor studenţilor şi colegilor tradiţionalul <La mulţi ani!>”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de voluntariat pentru oameni nevoiaşi, organizate de grupuri de elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 2034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiuni de voluntariat pentru oameni nevoiaşi, organizate de grupuri de elevi şi studenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei