Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2016 - Anul XXI, nr. 300 (6413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Iubim… Simţim… Dăruim…”

Campanie caritabilă demarată de Colegiul de Industrie Alimentară pentru elevii nevoiaşi ai liceului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În pragul sărbătorilor de iarnă, Consiliul Școlar al Elevilor şi profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au iniţiat un proiect de voluntariat pentru o cauză nobilă. Aceştia şi-au propus să sprijine elevii cu posibilităţi financiare precare din cadrul liceului pentru achiziţionarea de rechizite şcolare şi nu numai.

Directoarea colegiului, prof. Tatiana Hladiuc, a declarat: „Din casă în casă, din inimă în inimă, dintr-un loc în altul, căldura Crăciunului ne aduce pe toţi mai aproape. Din acest motiv, ne-am adunat forţele şi entuziasmul pentru a susţine cu cât de puţin tinerii noştri elevi cu posibilităţi materiale limitate, însă cu un potenţial nemărginit, în continuarea drumului pe care şi l-au ales în această etapă a vieţii, fără a fi nevoiţi să abandoneze şcoala sau să se simtă descurajaţi. Vrem ca elevii noştri să simtă sprijinul şcolii – atât al profesorilor, cât şi al colegilor lor – oricât de mic ar părea gestul nostru în acest moment”.

Campania caritabilă „Simţim… Iubim… Dăruim…”, aflată la a doua ediţie, a cuprins două evenimente de amploare: spectacolul caritabil oferit de tinerii talentaţi ai liceului, la Iulius Mall Suceava, în data de 17 decembrie, şi târgul de Crăciun organizat în incinta liceului în data de 20 decembrie.

Primul eveniment a fost un succes datorită tinerilor talentaţi care au urcat pe scena mallului sucevean. Merită a fi menţionaţi prezentatorii Ana-Maria Hîncu şi Alexandru Șutu, din clasa a XII-a, care i-au încurajat, pe de o parte, pe colegii şi protagoniştii numerelor de spectacol pregătite şi, pe de altă parte, pe spectatorii care au făcut donaţii şi au oferit aplauze. Variate şi emoţionante în acelaşi timp, numerele prezentate de elevii colegiului au reuşit să atragă interesul publicului: sceneta în prag de Crăciun în sânul familiei bucovinene, dansuri populare din Bucovina, dansuri moderne sau chiar tango nuevo, colinde româneşti sau în limba engleză, dar şi melodii hip-hop şi beatbox. De asemenea, acţiunea a fost sprijinită şi de foşti elevi ai şcolii, dar şi de Ansamblul Studenţesc „Arcanul USV” al Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava.

Cel de-al doilea eveniment a mobilizat marea majoritate a efectivului de elevi şi profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava prin participarea la Târgul de Crăciun organizat în incinta şcolii. Etajul al treilea a devenit neîncăpător pentru sutele de persoane care au venit să liciteze şi să negocieze achiziţionarea de produse handmade oferite de colectivele de clasă în schimbul unor donaţii în scop caritabil. Participanţii s-au implicat activ şi pro bono în strângerea de fonduri şi donaţii (rechizite şcolare, dulciuri, unele articole de îmbrăcăminte noi), motivaţi fiind de spiritul comunitar îndreptat către propriii lor colegi.

Și campania nu se putea încheia altfel decât prin manifestarea bucuriei şi împărtăşirea spiritului Crăciunului într-un cadru mirific prilejuit de serbarea de Crăciun a colegiului, care i-a avut ca invitaţi speciali pe profesorii seniori ai liceului, care au lăsat urme adânci ale profesionalismului şi seriozităţii muncii de dascăl.

„Mulţumim tuturor celor implicaţi pentru contribuţia adusă reuşitei noastre de a aduce căldură şi bucurie nemărginită în sufletele mai multor tineri din liceul nostru, în special în pragul sărbătorilor de iarnă. Sperăm ca prin gesturi mărunte să reuşim să aducem speranţă şi motivaţie în sufletul celor apropiaţi nouă”, a declarat prof. Monica Lepcaliuc în calitate de organizator al campaniei caritabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie caritabilă demarată de Colegiul de Industrie Alimentară pentru elevii nevoiaşi ai liceului.
 Vizualizări articol: 2240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie caritabilă demarată de Colegiul de Industrie Alimentară pentru elevii nevoiaşi ai liceului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei