Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2016 - Anul XXI, nr. 296 (6409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sceneta naşterii Domnului

Redacţia Monitorului de Suceava a primit ieri colindători de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Redacţia Monitorului de Suceava a primit ieri, 20 decembrie, 20 de colindători, cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani, de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi, copii care au prezentat sceneta „Naşterea Domnului”. Miracolul din fiecare an, naşterea Domnului, a fost vestit de copii cu sensibilitate, cu inocenţă, mesajul lor fiind unic. Fecioara Maria şi Iosif, păstorii şi magii cu daruri, toţi adunaţi în jurul ieslei în care era aşezat micul prunc Iisus, au recreat o scenă arhicunoscută, în amintirea marelui miracol.

Sceneta naşterii Domnului prezentată de micii actori de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” s-a desfăşurat sub îndrumarea educatoarei Elena Ştirban. Personaje precum Maica Sfântă – Maria, Iosif, Magii, Păstorii, Îngerii, Irod Împărat, Ostaşul etc. au reconstruit momentul unic al naşterii Domnului, conform poveştii biblice. O parte dintre copii erau îmbrăcaţi în straie populare din zona Straja, zonă în care s-a născut şi educatoarea Elena Ştirban, iar alţii au purtat costume specifice personajelor pe care le-au interpretat.

Educatoarea ne-a spus că i-a pregătit pe copii o săptămână pentru sceneta „Naşterea Domnului”, aceştia fiind foarte receptivi şi muncitori. Grupul de copii de la Rădăuţi a fost însoţit de familia Dan şi Daniela-Luminiţa Ceredeev din Ciumârna, care de cinci ani este voluntară la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi. Copiii o numesc pe profesoara Daniela Ceredeev „mama Dana”. Familia Ceredeev a fost însoţită ieri şi de câţiva elevi voluntari de la Ciumârna care, de asemenea, se implică în diverse proiecte iniţiate de Asociaţia Proiect Pro Europa.

Multe lucruri bune care se petrec la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi se datorează profesoarei Daniela Ceredeev şi familiei ei, care continuă să ne surprindă de fiecare dată cu proiecte creative, în folosul celor mici şi neajutoraţi. Sensibilitatea copiilor, bunătatea şi determinarea profesoarei Ceredeev în a-i alina şi ajuta pe copii ne-au emoţionat pe toţi. După ce ne-au colindat, copiii ne-au dăruit, fiecăruia, câte un suvenir, cu o căldură şi bucurie greu de controlat. Le mulţumim din tot sufletul. Drept răsplată pentru colinde, urările de sănătate şi belşug, copilaşii au primit colăcei şi dulciuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Redacţia Monitorului de Suceava a primit ieri colindători de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Redacţia Monitorului de Suceava a primit ieri colindători de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei