Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2016 - Anul XXI, nr. 291 (6404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descinderi

Şeful de post de la Moldoviţa, ridicat de procurori într-un dosar de corupţie şi afaceri ilegale cu lemn

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au descins, ieri, la Moldoviţa, în mai multe locaţii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate celor de corupţie. Printre cei vizaţi se numără şi şeful de post din localitate, Vasile Niga Solcan. Poliţistul este acuzat de implicarea în afaceri ilicite cu materiale lemnos. Mai exact, de implicarea în comercializarea de lemn fără acte, pe piaţa neagră. 

Localnicii vorbesc de faptul că acesta ar fi chiar persoana din spatele afacerilor de la un gater, prin care ar fi făcut afaceri cu materiale lemnos, însă acest aspect urmează a fi confirmat sau nu pe parcursul anchetei. 

Pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii şi procurorii au efectuat în total 13 percheziţii la sediile unor persoane fizice şi juridice. 

Acţiunea de ieri a vizat şi alte persoane suspecte din Argel – Moldoviţa, dar şi din Vama. În cursul după-amiezii, opt suspecţi au fost conduşi la sediul Tribunalului Suceava pentru a fi audiaţi şi a fi puşi oficial sub acuzare.

Pentru Vasile Niga Solcan aceasta este a doua anchetă în care este implicat, în calitate de acuzat, în acest an.

În luna ianuarie, trei poliţişti de la postul comunal de la Moldoviţa şi unul de la Vatra Moldoviţei au fost ridicaţi cu mandate de aducere într-un dosar de contrabandă instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Trei dintre ei au fost şi reţinuţi pentru 24 de ore, printre ei şi şeful de post Vasile Niga Solcan. Atunci, poliţiştii au fost urcaţi în maşini şi duşi la Bucureşti, unde au fost audiaţi. Au fost întrebaţi despre transporturile de contrabandă de care sunt acuzaţi mai mulţi localnici şi au negat orice implicare. Ei şi-au petrecut noaptea de 18 spre 19 ianuarie în arestul poliţiei din Capitală, după care au fost puşi în libertate, fără vreo restricţie.

La începutul lunii aprilie, toţi cei patru au primit ordonanţe de clasare, prin care au fost absolviţi de orice vină în dosarul în care au fost anchetaţi. Această anchetă a fost în mod clar un eşec, însă semnele de întrebare, cel puţin faţă de o parte dintre cei patru, au rămas. Sesizările venite de la localnici, cu privire la presupuse acte de corupţie imputate şefului de post de la Moldoviţa, au continuat şi s-au concretizat în noua acţiune.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de post de la Moldoviţa, ridicat de procurori într-un dosar de corupţie şi afaceri ilegale cu lemn.
 Vizualizări articol: 9253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şeful de post de la Moldoviţa, ridicat de procurori într-un dosar de corupţie şi afaceri ilegale cu lemn5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei