Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2016 - Anul XXI, nr. 291 (6404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Două programe de studiu ale Facultăţii de Inginerie Mecanică au intrat în lichidare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat lichidarea a două programe de studii de licenţă din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management. Este vorba despre programele Ingineria şi managementul calităţii (domeniul Inginerie industrială) şi Ingineria şi protecţia mediului (domeniu Ingineria mediului). Acestea nu mai figurează în oferta Universităţii dat fiind faptul că nu au mai stârnit interes în rândul candidaţilor şi nu au putut fi activate.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Ilie Muscă, decanul facultăţii, „este vorba despre o serie de documente pe care le întocmim pentru a închide aceste programe. Ele nu mai funcţionează de ceva timp, nu au mai fost activate pentru că nu a mai fost cerere. Urmează închiderea lor oficială, să zic aşa. Ele nu vor mai putea fi reactivate, fără a trece de autorizarea ARACIS din nou, de aceleaşi proceduri ca în cazul unui nou program”.

De cealaltă parte, tot în cadrul Facultăţii de Mecanică va fi înfiinţat un nou program de masterat - „Inginerie mecanică asistată pe calculator”, singurul program de master de mecanică pură al USV, după cum a explicat Muscă.

 

„Dacă zona s-ar dezvolta din punct de vedere industrial, adresabilitatea pentru Inginerie Mecanică ar fi mai mare”

Referitor la adresabilitatea mai scăzută pentru programele Facultăţii de Inginerie Mecanică, comparativ cu alte specializări ale Universităţii, unde cererea este mult mai mare faţă de numărul locurilor bugetate, decanul Ilie Muscă a explicat că „dezvoltarea zonei din punct de vedere industrial ar conduce la o creştere a cererii pentru domeniul ingineriei mecanice”. De asemenea, acesta a mai menţionat că din cauza ofertei slabe de locuri de muncă, cei mai buni absolvenţi ai facultăţii lucrează în străinătate.

În cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică funcţionează trei programe de studii de licenţă – Mecatronică, Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi Inginerie Economică în domeniul mecanic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două programe de studiu ale Facultăţii de Inginerie Mecanică au intrat în lichidare.
 Vizualizări articol: 2658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Două programe de studiu ale Facultăţii de Inginerie Mecanică au intrat în lichidare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei