Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2016 - Anul XXI, nr. 291 (6404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Artişti locali, promovaţi an de an la Gala „Top 10 Suceveni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

An de an, la Gala „Top 10 Suceveni”, iniţiativă care poartă marca Monitorul de Suceava, sunt promovaţi şi artişti locali, adevăratele valori sucevene care ne reprezintă cu succes la concursuri naţionale şi internaţionale, de unde se întorc cu premii importante de care suntem mândri, dar şi ansambluri şi formaţii tradiţionale care păstrează şi transmit generaţiilor următoare dansurile populare şi datinile străbune.

Anul acesta, la ediţia a V-a a Galei „Top 10 Suceveni”, organizată de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Conacul Domnesc şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, care va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia, cei peste 400 de invitaţi aşteptaţi la eveniment se vor bucura de un program special. Momentele artistice vor fi oferite publicului de profesorul Johannes-Raimund Onesciuc, elevii Alexandru Cozaciuc, Denisa Andreea Grumeza, Elvis Buruiană, tânăra Ştefania Iacob, Formaţia de jocuri populare „Mănăstirenii”, Cvartetul vocal al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ansamblul „Cervona Kalena”. Cu toţii vor oferi publicului momente artistice remarcabile, realizate cu dăruire, cu profesionalism, fără să ceară nimic în schimb, ştiind că Gala „Top 10 Suceveni” este un eveniment exclusiv caritabil, în care se promovează şi se susţine performanţa.

Anul acesta, toţi banii care vor rezulta din licitaţiile ce se vor organiza în cadrul evenimentului vor ajunge la Alexandru Cozaciuc, elev în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, nevăzător, care, începând de anul viitor, va urma cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.Pentru un copil în situaţia lui, cheltuielile sunt enorme. De aceea, organizatorii încearcă vineri, prin eforturile tuturor celor prezenţi, să-i asigure lui Alexandru o bursă care să acopere măcar o parte din banii necesari studiului la conservator, să susţină performanţa elevului care ştie să cânte la 16 instrumente muzicale şi a adunat zeci de diplome şi trofee la concursuri şi festivaluri de profil.

 

Datini de Anul Nou

La fiecare dintre cele patru ediţii ale Galei „Top 10 Suceveni” care au avut loc până acum organizatorii le-au oferit invitaţilor un program artistic diversificat, cu momente de excepţie. La ediţia de anul trecut, momentele artistice care au destins oaspeţii au fost asigurate de profesorul Johannnes-Raimund Onesciuc, Ansamblul artistic ”Solonczanka” din Soloneţu Nou, Cvartetul ”Lira”, Andrei Palamariu şi Ancuţa Ioana Dumitrean, Denisa Apetrei, Ştefan Huluţă Saftiuc şi Corala ”Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi.

La Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia I, desfăşurată în decembrie 2012, spectacolul a fost deschis de „Malanca” din Mihoveni, un grup spectaculos care a adus în faţa publicului datinile străbune de Anul Nou specifice comunei Şcheia. Au urmat câteva momente de dans modern, cu mai multe grupuri de la Palatul Copiilor Suceava, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Schiotis. Copiii i-au impresionat pe cei prezenţi la eveniment nu numai prin armonia creată prin muzică şi mişcare, ci şi prin costumele colorate şi elegante pe care le-au purtat. Momente artistice cu totul deosebite şi apreciate de public au fost realizate de artişti ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu” Suceava. După un potpuriu muzical, oferit de orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, au urmat interpretarea de excepţie a Andreei Chisăliţă, laureată a mai multor festivaluri locale şi naţionale, şi un mozaic muzical coregrafic al minorităţilor: dansuri populare ale germanilor, polonilor, huţulilor, evreilor, ucrainenilor şi jocuri din Bucovina de Nord. Multă culoare, costume deosebite la fiecare minoritate, ritm, veselie, toate apreciate şi pe placul publicului.

Dansatori din Corpul de balet al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au prezentat câteva valsuri, impresionând atât prin ritm, cât şi prin costume. O impresie foarte bună în cadrul Galei „Top 10 Suceveni”, ediţia I, au făcut şi Cătălina Elena Guriuc şi fratele ei, Ciprian Constantin, care de ani buni fac performanţă în dansul sportiv. Cei doi fraţi suceveni, împreună cu partenerii lor de dans, Emanuel Adrian Aramă şi Şefana Denisa Ciubotariu, au cucerit publicul chiar de la prima apariţie, fiind aplaudaţi îndelung. Magia Crăciunului a fost insuflată tuturor celor prezenţi la Gală de două voci extraordinare, de doi oameni extrem de talentaţi, Cornel Angelescu şi Carmen Augoutin, care au cântat şi în Cenaclul Flacăra şi care, la finalul evenimentului, au susţinut un minirecital de colinde.

 

Dans sportiv, dans ucrainean

La cea de-a doua ediţie a Galei „Top 10 Suceveni”, cele câteva sute de invitaţi au avut parte de un program variat, susţinut de nume cunoscute, premiate şi apreciate pe plan local, naţional, dar şi internaţional. Spre încântarea auditoriului, la începutul galei, Diana Căldăraru, adolescenta din Gura Humorului care a vrăjit o ţară întreagă cu vocea ei, finalistă la „Românii au talent”, a cântat la Gala „Top 10 Suceveni”. Cunoscuţi de publicul larg, interpretul Adrian Beznă, „însoţit” de chitară, şi poetul Sorin Poclitaru au susţinut un moment muzical-poetic apreciat de public. Dansul sportiv a fost reprezentat de două perechi de tineri humoreni, aplaudaţi pentru măiestria, talentul şi bucuria de a se exprima prin mişcare, prin paşi de dans, pe acorduri muzicale.

Momente inedite a oferit şi Ovidiu Şvarţ, fiul maestrului coregraf Friedrich Schwartz, directorul muzical al Ansamblului Artistic „Rapsodia Bucovinei”, care i-a vrăjit pe suceveni cu naiul său. Ovidiu Şvarţ le-a oferit sucevenilor o surpriză muzicală, împreună cu fiul său, poliinstrumentistul Eduard-Cristian Şvarţ, dar şi cu soţia sa, violonista Mihaela-Doina Şvarţ.
Momentul de culoare, putem spune, a fost oferit de Ansamblul folcloric ucrainean „Kozaciok” din Bălcăuţi, condus de instructor-prof. Petru-Ştefan Şoiman. Frumuseţea costumelor populare viu colorate, talentul şi măiestria artiştilor i-au făcut remarcaţi în ţară şi străinătate. La Gala „Top 10 Suceveni”, membrii ansamblului au prezentat momente artistice tradiţionale ucrainene, aplaudate îndelung de public.
Organizatorii au ales, pentru finalul galei, un moment special oferit cu generozitate de Corul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonat de preot profesor Lucian Tablan Popescu. Corul „Ciprian Porumbescu” s-a remarcat printr-un repertoriu bine ales, dar şi prin voci foarte bune, mulţi dintre membrii corului având studii muzicale.

 

Muzică, dans, colinde româneşti

Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a, desfăşurată în decembrie 2014, a fost un succes şi datorită spectacolului de calitate oferit cu generozitate de artişti locali valoroşi. Organizatorii Galei „Top 10 Suceveni” le-au pregătit invitaţilor un program artistic de calitate, Cafe Concert (Ciprian Cuzic, Gelu Cuzic, Trifan Leancă), muzică, dans, dar şi colindele româneşti, care le-au adus un strop de bucurie participanţilor. Printre invitaţii care au evoluat la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a, se numără Ansamblul Artistic „Arcanul” al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, care a aniversat, în 2013, 50 de ani de activitate, 50 de ani de promovare a valorilor spirituale româneşti şi a valorile estetice şi etice ale folclorului românesc autentic. „Arcanul USV” se remarcă printr-un repertoriu bogat şi variat, care cuprinde principalele zone etno-folclorice ale României. De la Moldoviţa, a fost invitat să evolueze în Gala „Top 10 Suceveni” 2014 Ansamblul artistic „Plai de dor”. Înfiinţat în anul 2009, ansamblul este format din elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, coordonaţi de profesorii Alina Popa şi Daniel Măgurean. Ansamblul „Plai de dor” din Moldoviţa a avut o evoluţie foarte bună şi în cadrul Galei de anul trecut, motiv pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul participant.

Le mulţumim anticipat şi artiştilor care vor evolua la ediţia din acest an, vineri, 16 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia. Ne bucurăm că un număr foarte mare de oameni au înţeles care este menirea evenimentului, scopul caritabil, şi au dat curs invitaţiei şi în acest an. Cu siguranţă vor fi impresionaţi plăcut şi de cei zece suceveni de Top prezentaţi la ediţia din acest an, cu poveştile lor impresionante, oameni care merită aplaudaţi şi daţi drept exemplu, dar şi de momentele artistice oferite de artiştii locali. Evenimentul Gala „Top 10 Suceveni” va fi transmis vineri în direct de Bucovina TV şi pe www.monitorulsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artişti locali, promovaţi an de an la Gala „Top 10 Suceveni”.
 Vizualizări articol: 2137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Artişti locali, promovaţi an de an la Gala „Top 10 Suceveni”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei