Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a V-a

Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a V-a, care va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia, este un eveniment care reuneşte oameni de succes, oameni cărora le pasă de semenii lor, oameni care au înţeles care este menirea evenimentului, scopul caritabil, şi care vor da curs invitaţiei şi în acest an. Peste 400 de persoane sunt aşteptate să participe la gala de pe 16 decembrie, persoane care vin cu inimile deschise, vin pentru a cunoaşte oameni deosebiţi, dar şi pentru a sprijini un caz social prezentat de organizatori. Anul acesta, toţi banii care vor rezulta din licitaţii vor ajunge la Alexandru Cozaciuc, elev în clasa a XII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, nevăzător, care, începând de anul viitor, va urma cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Pentru un copil în situaţia lui, cheltuielile sunt enorme. De aceea, organizatorii încearcă vineri, prin eforturile tuturor celor prezenţi, să-i asigure lui Alexandru o bursă care să acopere măcar o parte din banii necesari studiului la conservator. Există o formă de antrenare socială în scop caritabil care nu se limitează doar la simplul gest de donaţie, ci se bazează pe competiţie, şi în care vânzarea unor bunuri este un pretext pentru strângerea de fonduri de binefacere. Vânzare către cei care oferă, desigur, preţul cel mai bun, aşadar vorbim despre licitaţie. De aceea, o componentă a evenimentului de vineri, organizat de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Conacul Domnesc şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, este licitarea unor obiecte oferite în scop caritabil, acţiune care poate deveni cheia rezolvării unei probleme insurmontabile.

Iubitorii de artă, colecţionarii de diverse obiecte au o rară ocazie, cea de a intra în posesia unor piese deosebite, contribuind totodată, prin achiziţionarea lor în context competiţional, la demersul caritabil al evenimentului. Oferta este diversificată, iar preţurile de pornire vor fi rezonabile. Evenimentul de vineri va fi transmis în direct de Bucovina TV şi pe www.monitorulsv.ro.

 

Obiectele care vor fi scoase la licitaţie în scop caritabil, vineri, la Gala „Top 10 Suceveni”, sunt următoarele:

Minge cu autografele lui Djokovic și ale fraţilor Bryan

Preţ de pornire a licitaţiei: 300 de lei

Minge de colecţie oferită de George Lefter

Minge de colecţie, cu autografele marelui campion Novac Djokovic și ale fraţilor Bob și Mike Bryan (prima pereche din istorie care a cucerit toate turneele Masters 1000 dintr-un an, 2014). Autografele au fost luate în noiembrie 2016, la Turneul Campionilor de la Londra, de George Lefter, care a și donat mingea.

 

„Castelul din Carpaţi”

Preţ de pornire a licitaţiei: 700 de lei

Lucrare realizată de Geo Ungureanu (84/67 cm)

Lucrarea, donată de omul de afaceri Sorin Iacob, a fost realizată de pictorul fălticenean Geo Ungureanu, un artist care trăiește exclusiv din pictură. Un adevărat personaj de roman care, cu patru decenii în urmă, a plecat de acasă (din satul Pocoleni), ca cel mai mare din cei nouă fraţi, încălţat cu opinci şi îmbrăcat cu suman, ca să-şi caute norocul în lume. A învăţat să picteze încercând mai întâi să facă reproduceri după lucrările altor artişti şi, treptat, lăsându-se în voia pasiunii de creator, şi-a format o manieră personală de expresie plastică, impunându-şi propriile teme şi motive artistice.

 

"Sunetul liniştii"

Preţ de pornire a licitaţiei: 400 de lei

Tablou realizat de tânăra Diana Dimitriu (60/80 cm)

Tablou realizat de tânăra Diana Dimitriu, membră a asociaţiei artistice sucevene „Tonitza Art Group” (TAG). Lucrarea este făcută în tehnica grafică digitală în sistem dual view. A fost donată de artistă pentru campania de ajutorare a profesorului Roman Istrati, iniţiată de Monitorul de Suceava, şi a fost cumpărată de redactorul-șef al ziarului, Tiberiu Avram, care a donat-o pentru Gala „Top 10 Suceveni”.

 

„Portret de băiat”

Preţ de pornire a licitaţiei: 600 de lei

Lucrare realizată de Dimitrie Loghin (32/45 cm)

Portretul este realizat de Dimitrie Loghin (1910-1987), fiind semnat și datat (1967) în partea din stânga, sus, și a fost donat de prof. Viorelia Braicu, fiica maestrului.

Dimitrie Loghin este unul dintre cei mai cunoscuţi și apreciaţi pictori suceveni. A studiat pictura cu Ștefan Dimitrescu și cu Nicolae Tonitza și a fost timp de 37 de ani profesor la Liceul "Ștefan cel Mare" (1936-1973) din Suceava. Dimitrie Loghin are lucrări de pictură și sculptură la Muzeul Bucovinei, la Muzeul din Fălticeni, în colecţiile unor instituţii de cultură, în colecţii particulare din ţară și străinătate. Sensibilitatea deosebită a pictorului a fost exteriorizată și în poezii pline de simţire, publicate în diverse reviste și ziare.

 

„Rugăciune”

Preţ de pornire a licitaţiei: 350 de lei

Lucrare realizată de Radu Bercea (21/29,5 cm)

Lucrarea, grafică cu pastă albă, este realizată și donată de humoreanul Radu Bercea. Cetăţean de onoare în Rio Negro – Brazilia, în Port Marly – Franţa, în Ostriţa, regiunea Cernăuţi, în Gura Humorului, Radu Bercea nu poate fi încadrat în anumite tipare. A impresionat prin lucrările sale grafice, apoi prin tablourile în care parcă a decupat peisaje, oameni, flori, bucăţi din lume pictate cu acuarelă, pastel ori culori de ulei, prin caricaturile sale, prin profilurile conturate ale celor ce s-au dovedit a fi “Vrednici de Bucovina” şi, nu în ultimul rând, prin imaginile plastice ale infernului trăit în perioada de detenţie politică, în cărţi precum „Imagini din gulagul românesc”, „Memoria retinei gulagului românesc”, „Deportaţii” ori „Mărturii din Infern”.

 

Tricou al echipei naţionale de fotbal

Preţ de pornire a licitaţiei: 600 de lei

Donat de Dorin Goian

Dorin Goian, cel mai titrat fotbalist sucevean din toate timpurile, a donat tricoul de la meciul România – Olanda, disputat în cadrul Campionatului European 2008, la Zurich. Acest turneu final este ultimul la care România a contat. Naţionala noastră a remizat cu Italia (1-1) și cu Franţa (0-0), dar a pierdut meciul decisiv pentru calificare, cu Olanda (0-2). Dorin Goian, laureat al Galei „Top 10 Suceveni” 2016, va oferi autograf pe tricou celui care îl va achiziţiona în urma licitaţiei.

 

„Natură statică cu flori, ceas și struguri”

Preţ de pornire a licitaţiei: 400 de lei

Lucrare realizată de Anghel - Vasile Siminiuc (45x40 cm)

Pictura este realizată pe pânză, în ulei, de artistul plastic Anghel - Vasile Siminiuc, care este și autorul donaţiei.Anghel - Vasile Siminiuc este „un artist matur, cu suflet de copil şi îndrăzneală de adolescent”, care se prezintă de fiecare dată în faţa publicului cu lucrări de calitate care-i susţin statutul de artist plastic profesionist. A organizat numeroase expoziţii personale de pictură și grafică în ţară și în străinătate, dar a participat cu lucrări de grafică şi pictură la expoziţiile organizate de filiala Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti Suceava la Cernăuţi, Paris şi în SUA, precum şi în ţară, la Arad, Bacău, Piatra Neamţ, Bucureşti, Vaslui şi Suceava.

 

„Masa de prânz pe un zgârie-nori”

Preţ de pornire a licitaţiei: 350 de lei

Fotografie celebră: „Masa de prânz pe un zgârie-nori” (91,5x61 cm)

„Masa de prânz pe un zgârie-nori” sau “New York - Construction Workers Lunching on a Crossbeam” (“New York – Lucrătorii din construcţii luând prânzul pe o grindă transversală”), în denumirea originală, este una dintre fotografiile celebre ale lumii, fiind realizată în timpul construirii GE Building din Rockefeller Center, în 1932. Fotograful Charles C. Ebbets a imortalizat imaginea la data de 29 septembrie 1932, imagine care a fost publicată la 2 octombrie, același an, în New York Herald Tribune. Imaginea a fost surprinsă de la nivelul 69 al clădirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 2016.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obiectele care vor fi scoase, în scop caritabil, la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 20165.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte