Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie umanitară

„Dăruieşte pentru Bursa Prieteniei!” şi ajută un copil să îşi continue studiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Shopping City Suceava, în colaborare cu Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, organizează, în perioada 12-31 decembrie, campania umanitară ”Dăruieşte pentru Bursa Prieteniei!”, cu scopul de a aduna fonduri pentru copiii de liceu din mediul rural, care se află în risc de abandon şcolar din cauza situaţiei sociale familiale.

 

Cum poţi ajuta un copil să îşi continue studiile? Vino şi donează!

Shopping City Suceava s-a alăturat în luna decembrie proiectului ”Bursa Prieteniei”, care reprezintă o iniţiativă privată a judecătorului Maricel Nechita, ce doreşte ca în parteneriat cu Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, să ofere copiilor şansa de a continua procesul educaţional, ţinând cont atât de dorinţa acestora şi a familiei, cât şi de rezultatele şcolare anterioare. În cadrul campaniei, organizaţia Salvaţi Copiii - Filiala Suceava va amplasa o urnă pentru strângere de fonduri în incinta Shopping City Suceava, în faţa magazinului Coccodrillo, unde clienţii centrului comercial vor putea să doneze pentru ”Bursa Prieteniei”.

Shopping City Suceava donează o bursă anuală constând în vouchere de cumpărături în valoare totală de 4.800 de lei, cu scopul de a susţine un copil să continue studiile în anul 2017. Lunar, elevul selectat va beneficia de vouchere de cumpărături în valoare de 400 de lei, pentru a-şi achiziţiona alimente, haine sau rechizite din magazinele centrului comercial Shopping City Suceava.

Fondurile adunate din donaţii în urna amplasată în incinta Shopping City Suceava vor fi utilizate de organizaţia Salvaţi Copiii - Filiala Suceava pentru acordarea de burse de studiu pentru anul 2017 unor elevi incluşi în programul “Dăruieşte pentru Bursa Prieteniei!”.

Selecţia copiilor se face pe baza unor criterii socio-educaţionale ce vor fi notate în urma analizei documentelor puse la dispoziţia comisiei de evaluare şi a vizitei la domiciliul copilului. Comisia de evaluare este formată din iniţiatorul proiectului şi un asistent social, un psiholog şi un voluntar din cadrul organizaţiei, cărora li se alătură, la dorinţa acestora, susţinătorii privaţi ai proiectului. Condiţiile acordării bursei sunt evaluate periodic, în conformitate cu situaţia socială şi cu obligaţiile asumate de Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, comisia putând decide modificarea, în plus sau în minus, a bursei sau, în cazuri extreme, anularea acesteia.

Pentru selecţie se va ţine cont de următoarele criterii: domiciliul în mediu rural, media de la examenul de Evaluare Naţională peste 8,50, copilul să fie înscris în clasa a IX-a la un liceu din municipiul Suceava, situaţia socio-economică a familiei.


Detaliere proiect: ”Bursa Prieteniei”

Organizaţia Salvaţi Copiii - Filiala Suceava a iniţiat proiectul ”Bursa Prieteniei” în anul 2014, pentru anul şcolar 2014-2015. Proiectul are drept scop susţinerea financiară a copiilor din mediul rural, care au absolvit examenul de Evaluare Naţională şi au fost repartizaţi la unul dintre liceele din municipiul Suceava, dar se află în risc de abandon şcolar din cauza situaţiei sociale familiale. Proiectul reprezintă o iniţiativă privată a judecătorului Maricel Nechita, ce doreşte ca, în parteneriat cu Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, să ofere copiilor şansa de a continua studiile.

Proiectul a susţinut în primul an doi copii. În prezent, datorită suportului primit din partea unor persoane private, proiectul susţine şase copii: doi în clasa a IX-a, unul în clasa a X-a, unul în clasa a XI-a şi doi în clasa a XII-a. Cuantumul bursei este stabilit de comisie, în funcţie de nevoile copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dăruieşte pentru Bursa Prieteniei!” şi ajută un copil să îşi continue studiile.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Dăruieşte pentru Bursa Prieteniei!” şi ajută un copil să îşi continue studiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte