Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2016 - Anul XXI, nr. 287 (6400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie importantă

Judecătoria Suceava se va muta în mijlocul cartierului George Enescu, pe locul unde Poliţia trebuia să îşi construiască sediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape 22 de ani în care un teren de aproape 7 hectare, din mijlocul Sucevei, a stat în paragină, transformându-se în junglă populată de câini vagabonzi şi în groapă de gunoi ilegală, din cauza unor decizii dubioase ale mai marilor Poliţiei judeţului, care între timp au cumpărat o clădire lângă Kaufland, la un preţ supraevaluat,  municipalitatea suceveană pune piciorul în prag şi ia o decizie care va schimba total faţa acelei zone.

În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi pus în discuţie un proiect de hotărâre privind retragerea concesiunii unui teren de 6.600 de mp, situat pe bulevardul George Enescu f.n.

Terenul respectiv a fost acordat în urmă cu aproape 22 de ani Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în vederea unei construcţii de utilitate publică cu caracter social – sediu administrativ pentru poliţie, locuinţe de serviciu şi parcări auto.

Numai că până acum nu s-a construit nimic acolo şi nici nu sunt intenţii de a se face ceva, chiar dacă IPJ şi-a achitat an de an ratele anuale stabilite conform contractului de concesionare, valabil pe 99 de ani.

Tocmai de aceea, conducerea municipalităţii sucevene a solicitat IPJ, prin mai multe adrese, predarea terenului care face obiectul contractului de concesiune.

Cum problema nu a fost lămurită, primarul Ion Lungu a iniţiat proiectul de hotărâre de retragere a concesiunii terenului, iar dacă acesta va fi aprobat de aleşii locali,  Inspectoratul Judeţean de Poliţie pierde nu doar cele 6,6 hectare de teren dintr-o zonă centrală a Sucevei, ci şi toţi banii achitaţi până în prezent ca rate.

Măsura de anulare a concesionării către IPJ este justificată nu doar de necesitatea de a   fi dată o utilitate terenului părăginit aflat în mijlocul unei zone rezidenţiale moderne, dar şi foarte aproape de Liceul cu Program Sportiv, elevii şi profesorii acestei instituţii fiind nevoiţi să circule zilnic pe marginea terenului plin de bălării şi gunoaie.

Conform unei adrese transmise recent de conducerea Curţii de Apel Suceava municipalităţii sucevene, se solicită acordul de principiu privind transferul terenului din cartierul George Enescu în domeniul public al statului, mai exact în administrarea  Ministerului Justiţiei, în scopul construirii unui nou sediu al Judecătoriei Suceava.

Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava, a confirmat interesul pentru terenul din apropierea Liceului cu Program Sportiv.

„Ministerul Justiţiei are teren în zona parcării şi a parcului din jurul Palatului de Justiţie, dar extinderea clădirii ar fi însemnat aglomerarea excesivă. Din acest motiv ne-am gândit că putem primi sprijin din partea autorităţilor locale, sens în care am trimis o adresă către Primăria Suceava şi sperăm să avem un răspuns pozitiv. Deocamdată, nu avem un proiect pentru o nouă clădire, dar dacă ni se va aloca suprafaţa respectivă de teren avem în plan să construim un sediu pentru Judecătoria Suceava, dar care să preia şi alte servicii, cum ar fi Probaţiunea şi Registrul Comerţului”, a precizat Maria Andrieş.

În baza acestei solicitări, în şedinţa de Consiliu Local de joi, 15 decembrie, este supus spre aprobare un al doilea proiect de hotărâre, iniţiat tot de primarul Sucevei, care vizează acelaşi teren de 6.600 de mp, de lângă LPS.

Mai exact, se va discuta atribuirea în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei, a terenului, către Curtea de Apel – Judecătoria Suceava, în baza Legii 215/2001, care prevede această posibilitate, pe termen limitat, în cazul în care beneficiarul este „persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori servicii publice”.

Dacă transferul va fi aprobat de Consiliul Local Suceava, noul sediu al Judecătoriei Suceava va fi realizat în cadrul Programului naţional de investiţii demarat de Ministerul Justiţiei în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar municipiul Suceava va beneficia de faptul că noul sediu nu se face în zona Parcului Trei Bărboşi, unde ar fi aglomerat foarte mult zona, precum şi de faptul că terenul părăginit din George Enescu nu va mai fi un motiv de îngrijorare şi de mirare pentru cei care trec prin acea zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoria Suceava se va muta în mijlocul cartierului George Enescu, pe locul unde Poliţia trebuia să îşi construiască sediu.
 Vizualizări articol: 9842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Judecătoria Suceava se va muta în mijlocul cartierului George Enescu, pe locul unde Poliţia trebuia să îşi construiască sediu4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Smecherie sa fi ziarist sau primar trimis de
(10 dec 2016, 20:47:52
pt Neagu si Romega ziaristilor de doi lei pana si un copil cu 8 clase stie ca 6600 metri patrati reprezinta 0.66 ha, nu apoximativ 7 ha.
Pt vestitul primar, zona liceul sportiv nu e zona centrala, ca nu esti in Salcea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei