Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2016 - Anul XXI, nr. 282 (6395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Astăzi, în Ajun de Moş Nicolae

Novaoptic oferă control gratuit la ochi şi cadouri pentru 60 de preşcolari şi şcolari din Preuteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa Novaoptic va ajunge astăzi, în Ajun de Moş Nicolae, la Preuteşti, pentru a le oferi gratuit un control la ochi celor 60 de preşcolari şi şcolari care provin din familii cu situaţie financiară deficitară. Acţiunea se înscrie în programul de sănătate „Vedere clară, ochi sănătoşi” pe care Clubul Lions Suceava și clinica Novaoptic l-au inițiat încă din 2005. Cei 60 de copii vor primi din partea reprezentanţilor Novaoptic şi daruri (dulciuri, rechizite) care să le aducă un zâmbet pe buze. 

Dr. Cristina David, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmologică Novaoptic, ne-a spus: „Vrem să le facem copiilor şi o bucurie cu ocazia zilei de Moş Nicolae, de aceea le vom duce şi pachete cu dulciuri şi rechizite, pe care să le folosească la clasă, mai ales că aceşti copii învaţă în condiţii mai dificile. Apoi, rămâne de văzut în urma screeningului ce nevoi de corecţie optică vor avea şi cum putem să-i ajutăm mai departe”. Cristina David a completat că acţiunea de screening, începută din anul 2005, se înscrie în programul de sănătate a vederii organizat de Clubul Lions Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Clinica Oftalmologică Novaoptic. 

Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de comuniune între toţi oamenii, prin implicarea în comunitate şi voluntariat. Obiectivele programului „Vedere clară, ochi sănătoşi” sunt: controlul oftalmologic preventiv la copii, care, în opinia specialiştilor de la Novaoptic, permite depistarea la timp a anumitor afecţiuni oculare tratabile numai la această vârstă - vicii de refracţie, strabism, ambliopie; controlul oftalmologic preventiv mai ajută la evitarea instalării unui handicap vizual la vârsta şcolară; informarea şi educarea copiilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice despre menţinerea sănătăţii vederii prin participarea la şedinţele cu părinţii, organizarea de lecţii deschise. 

„Uneori copiii nu spun că îi deranjează un ochişor, părinţii nu-şi dau seama şi practic screeningul la grădiniţe, cu un aparat special pentru copii, care citeşte de la distanţă (aparatul se numeşte Plusoptix), are acest rol de a evidenţia precoce la unii copii dioptrii la unul sau ambii ochi sau poziţia anormală a globului ocular. Sunt informaţi părinţii şi se propune un tratament pentru copil, în funcţie de diagnosticul constatat. Depistarea și corectarea problemelor vizuale la vârste mici previn instalarea unui handicap vizual, cu repercusiuni asupra performanțelor școlare ale copiilor”, a mai explicat dr. David. 

Programul „Vedere clară, ochi sănătoşi” va fi continuat de Clinica Oftalmologică Novaoptic şi în anii următori, iar consultaţiile vor fi în continuare gratuite. 

 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Novaoptic oferă control gratuit la ochi şi cadouri pentru 60 de preşcolari şi şcolari din Preuteşti.
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Novaoptic oferă control gratuit la ochi şi cadouri pentru 60 de preşcolari şi şcolari din Preuteşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu orez şi hrişcă (de post) Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă interesantă, cu tentă de nucă sau de carne. Aceste sărmăluţe sunt foarte săţioase şi, spre deosebire de cele obişnuite, nu... Citeşte