Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2016 - Anul XXI, nr. 268 (6381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Păiseni - Cornu Luncii

Eroul Ioan Grosaru, comemorat în prezenţa a 60 de oaspeţi, printre care trei chinezi şi un american

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Cultul Eroilor Suceava şi Primăria comunei Cornu Luncii, cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Suceava, au organizat, sâmbăta trecută, un nou moment comemorativ la mormântul militarului erou Ioan Grosaru, din Păiseni - Cornu Luncii. La eveniment au participat 60 de oaspeţi, printre care militari români, trei profesori din China şi un militar american. Comemorarea de sâmbătă a marcat Ziua veteranilor şi eroilor din teatrele de operaţii, militari decedaţi sau rămaşi infirmi în misiunile de menţinere a păcii la care România a aderat în ultimii ani. Printre cei 28 de militari români care au murit în astfel de misiuni începând din 2003 se găseşte şi Ioan Grosaru, suceveanul mort în septembrie 2007 în Irak, după ce TAB-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv. 

Maistrul militar principal (r) Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Suceava, cel care s-a ocupat şi de această dată de organizare, a ţinut să remarce prezenţa foarte bogată şi diversă la comemorarea de sâmbătă: au participat o delegaţie de la Batalionul Scorpionii Galbeni, din care a făcut parte Ioan Grosaru, 25 de studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” – Secţia Studii de Securitate, o delegaţie de cinci cadre de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni, oficialităţi locale, elevi de la şcolile din comună, dar şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Baia. 
La Păiseni a ajuns şi o delegaţie formată din trei profesori chinezi de la Clubul Asiatic din cadrul Universităţii sucevene şi un militar american, care are şi cetăţenie română, rănit şi el într-o misiune în Irak.

Momentul comemorativ a cuprins o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori, dar şi un program artistic adecvat, cu muzică militară, susţinut de copii şi interpreţi locali.

Participanţii au fost invitaţi apoi să viziteze expoziţia din Şcoala Păiseni, dedicată lui Ioan Grosaru, precum şi Casa Memorială Ioan Grosaru. La final, cei aproximativ 60 de oaspeţi din afara localităţii au fost invitaţi la o masă de pomenire la mănăstirea pe stil vechi din Păiseni.

Dumitru Davidel, în calitate de organizator, a ţinut să le transmită mulţumiri maicilor de la mănăstire pentru modul în care au primit oaspeţii, dar şi pentru că le-au oferit tuturor câte o icoană cu Maica Domnului şi o vedere cu aşezământul monahal.  

Pe perioada ceremoniei de sâmbătă, mormântul eroului a fost încadrat de două steaguri cu semnificaţie deosebită: steagul albastru de luptă al unităţii lui Ioan Grosaru din misiunea din Irak, care a fluturat şase luni în Irak după tragedia în care a murit suceveanul, şi Steagul Scorpionilor Galbeni, care aparţine batalionului în cadrul căruia a activat Ioan Grosaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul Ioan Grosaru, comemorat în prezenţa a 60 de oaspeţi, printre care trei chinezi şi un american.
 Vizualizări articol: 3889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eroul Ioan Grosaru, comemorat în prezenţa a 60 de oaspeţi, printre care trei chinezi şi un american0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei