Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2016 - Anul XXI, nr. 266 (6379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Elevii jandarmi, seria 2016-2018, au depus jurământul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat şi desfăşurat vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 11, în Piaţa “Nada Florilor” din centrul municipiului Fălticeni, ceremonia depunerii jurământului militar de către cei 175 de elevi jandarmi (154 de bărbaţi şi 21 de femei) din anul I, seria 2016-2018, un act de conştiinţă patriotică şi civică prin care elevii îşi asumă răspunderi de ostaşi.

 

Jurământul înseamnă asumarea obligaţiilor ce decurg din meseria de jandarm

După prezentarea onorului reprezentantului Ministerului Afacerilor Interne, general de brigadă Petrică Gearîp, adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, locţiitorul comandantului şcolii, colonel Ionel  Postelnicu, a prezentat semnificaţia jurământului militar.

“În toamna fiecărui an ne reunim ca să fim martori la un eveniment cu impact major şi cu o încărcătură emoţională deosebită pentru elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni, care au fost admişi la concursul din luna septembrie. Dragi elevi, aţi depăşit cu succes etapele unei riguroase selecţii şi efortul vostru a fost răsplătit, fiind admişi în această instituţie de învăţământ. În urmă cu câteva săptămâni aţi intrat pe poarta şcolii cu dorinţe şi speranţe, v-aţi cunoscut comandanţii, colegii şi profesorii. Aţi făcut primii paşi spre descifrarea şi înţelegerea cerinţelor şi exigenţelor viitoarei voastre profesii. Jurământul de credinţă faţă de patrie reprezintă asumarea conştientă a obligaţiilor ce decurg din calitatea pe care aţi dobândit-o, dar şi din calitatea de cetăţean al României. Odată cu rostirea acestuia veţi adera la valorile şi tradiţiile jandarmeriei române, instituţie cu rol deosebit de important în asigurarea legalităţii, ordinii şi liniştii publice, în combaterea infracţionalităţii, cerinţe imperios necesare dezvoltării statului de drept”, a spus colonelul Ionel Postelnicu. 

 

„Jurământul militar ne defineşte ca jandarmi”

Cuvintele jurământului, rostite cu tărie din pieptul celor 175 de tineri elevi jandarmi, în faţa Drapelului de Luptă, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare a legământului rostită împreună cu preotul militar Cătălin Simion şi de locţiitorul comandantului şcolii, colonel Ionel Postelnicu: “De azi înainte, prin voia voastră şi ocrotirea lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

A luat cuvântul Georgiana Bertea, eleva cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere, care a exprimat încrederea că la finalul celor doi ani de şcoală tinerii care au depus jurământul vineri vor avea puterea să depăşească toate provocările şi încercările cu care se vor confrunta în profesia aleasă.

“Odată cu rostirea jurământului ne asumăm şi responsabilitatea de a fi jandarmi demni, loiali patriei şi garanţi ai respectării ordinii de drept. Profesia pe care ne-am ales-o nu este una uşoară, necesită pregătire, dăruire şi perseverenţă, dar în acelaşi timp ne determină să muncim mai mult, să vă facem mândri şi să aveţi încredere în noi, oameni de arme în slujba cetăţenilor. Dragi părinţi, dorim să vă mulţumim că ne-aţi fost mereu alături, ne-aţi susţinut şi încurajat, v-aţi pus amprenta asupra educaţiei noastre pentru a deveni oameni mai buni, iar acum, când ne vedeţi cu armele la piept, fiţi convinşi că efortul nostru a meritat. Avem certitudinea că după cei doi ani de pregătire în şcoală vom putea apăra interesele cetăţenilor prin prisma activităţilor pe care instituţia jandarmeriei le execută. Însă prima cărămidă a fost deja pusă: jurământul militar ne defineşte ca jandarmi, iar noi tocmai l-am rostit”, a spus eleva Georgiana Bertea.

 

Jandarmii vor avea de înfruntat ameninţări din ce în ce mai complexe

Au urmat alocuţiunile Claudiei Nechifor, care a transmis mesajul prefectului judeţului Suceava –Constantin Harasim, cea a primarului municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, şi cea a generalului de brigadă Petrică Gearîp.

Primarul Cătălin Coman i-a asigurat pe elevi în numele instituţiei pe care o reprezintă de întreg sprijinul şi ajutorul comunităţii pe durata celor doi ani de activitate, “fiind o onoare pentru noi ca activităţile dumneavoastră să se desfăşoare în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni”.

Generalul de brigadă Petrică Gearîple-a transmis celor prezenţi: “Depunerea jurământului militar de către elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni este şi rămâne piatra de hotar dintre adolescenţa fără griji şi maturitatea deplină şi care ne şlefuieşte personalitatea umană. Domnişoarelor şi domnilor elevi, fie că vă daţi seama sau nu, astăzi păşiţi pe urmele a mii de eroi anonimi sau ale căror nume sunt înscrise pe monumente. Toţi au jurat ca şi dumneavoastră să slujească România şi poporul român, iar la momentul jurământului nu ştiau ce le va rezerva viitorul. Aţi ales un drum oarecum asemănător şi nu vă va fi uşor. Urmează o perioadă frumoasă de doi ani în care veţi dobândi cunoştinţele fundamentale şi valorile morale ale meseriei de jandarm: onestitatea, integritatea, respectul şi responsabilitatea. Acesta constituie baza fără de care nu veţi reuşi să vă îndepliniţi mandatul pentru care aţi jurat astăzi. Cariera de jandarm este una provocatoare cu mai multe obligaţii şi responsabilităţi decât avantaje sau drepturi. Veţi avea de înfruntat ameninţări din ce în ce mai complexe, cu adversari inteligenţi care folosesc pe lângă forţa armelor şi a violenţei şi pe cea a legilor pentru a-şi atinge scopurile ilegale. De aceea trebuie să fiţi cu un pas înaintea lor şi acest lucru nu este posibil decât prin învăţare permanentă, prin dorinţa de autodepăşire permanentă, prin adaptarea continuă la schimbările societăţii. Graniţa dintre succes şi eşec, dintre un scop atins şi un obiectiv neîndeplinit, este trasată de profesionalism şi legalitate în activităţile cotidiene. Să ştiţi ce aveţi de făcut până la cele mai mici detalii, să căutaţi şi să folosiţi toate informaţiile disponibile reprezintă repere la care să nu renunţaţi niciodată.”

 

Defilare în acordurile muzicii militare

La activitate au participat comisar-şef de poliţie Andrei Florin, din partea Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, şi inspectorul-şef al IJJ Suceava, lt.col. Mihai Lungu, reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, membri ai comunităţii locale, precum şi familiile şi prietenii elevilor.

În încheierea ceremoniei, tinerii elevi jandarmi au defilat în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei, demonstrând astfel că după aproximativ o lună petrecută în şcoala militară au înţeles misiunea ce le revine şi modul în care să-şi consolideze opţiunile pentru cariera aleasă.

 

Bilanţul activităţii din anul şcolar 2015-2016

Tot vineri, locţiitorul comandantului şcolii, col. Ionel Postelnicu, a prezentat “Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului în anul de învăţământ 2015-2016”. În urma prezentării raportului, prin care au fost evidenţiate atât realizările, cât şi neajunsurile cu care s-a confruntat instituţia de învăţământ, reprezentanţii eşaloanelor superioare au apreciat activitatea şcolii şi faptul că a reuşit să treacă peste dificultăţile inerente, dovedind astfel că s-au parcurs paşi importanţi în procesul de maturizare instituţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii jandarmi, seria 2016-2018, au depus jurământul.
 Vizualizări articol: 3774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii jandarmi, seria 2016-2018, au depus jurământul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei