Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2016 - Anul XXI, nr. 266 (6379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Duminică

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota pentru alegerile prezidențiale la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 13 noiembrie, la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) va fi amenajată o secție de votare pentru cetățenii moldoveni, cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindențiale din Republica Moldova.

Urna de vot este situată în holul principal al corpului A, la parter, de pe strada Universității, intervalul orar când se va putea vota fiind 7,00 – 21,00.

În primul tur de scrutin, din 30 octombrie, la secția de la Suceava s-au prezentat 369 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Comisia Electorală din Republica Moldova a deschis pentru alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 11 secții în România: în Brașov – Casa de Cultură a Studenților, Bacău – Universitatea „Vasile Alecsandri”, București – sediul Ambasadei şi sediul Secţiei Consulare, Cluj – Casa de Cultură a Studenților, Constanța – Universitatea „Ovidius”, Craiova – Universitatea din Craiova, Iași – Sediul Consulatului General, Galați – Universitatea „Dunărea de Jos”, Suceava – USV și Timișoara – Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

 

Transport gratuit pentru elevi și studenți

Reamintim că elevii şi studenţii moldoveni în România cu vârsta de peste 18 ani care își vor exercita dreptul de vot la alegerile din Republica Moldova în secții electorale deschise în România beneficiază de bilet de tren dus-întors gratuit, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată de Guvern. Potrivit documentului, măsura are scopul de a asigura posibilitatea cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, să-și exercite dreptul de vot.

Este pentru prima dată din 2000 încoace când preşedintele Republicii Moldova va fi ales direct de electorat şi nu în parlament, prin votul deputaţilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 16 ani. În cursa pentru președinția țări au rămas Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate) și Igor Dodon (Partidul Socialiştilor).
Pentru validarea alegerilor de duminică nu este stabilit un prag minim de participare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii Republicii Moldova pot vota pentru alegerile prezidențiale la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cetăţenii Republicii Moldova pot vota pentru alegerile prezidențiale la Universitatea „Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei