Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2016 - Anul XXI, nr. 265 (6378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Internaţionalizare

Universitatea „Ştefan cel Mare” se promovează în Uzbekistan, Kazahstan şi Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a participat, în perioada 3-5 noiembrie, la târgul de universităţi „International Study Uzbekistan Expo – 2016”, eveniment care a avut loc în oraşul Tashkent, din Uzbekistan. Următoarele prezenţe ale universitarilor suceveni în cadrul campaniei de promovare a ofertei educaţionale ale instituţiei sunt programate la târgurile din Kiev (Ucraina) şi Astana (Kazahstan).

Cât despre târgul de la începutul acestei luni, acesta a urmărit să prezinte oferta educaţională a unor universităţi din Europa şi Asia, instituţia suceveană fiind interesată de un bazin de recrutare care se cifrează la circa 600.000 de absolvenţi de liceu anual.

Interes deosebit în rândul vizitatorilor au provocat programele de masterat şi doctorat ale USV, dar şi cele de licenţă, precum şi aspectele legate de condiţiile de admitere, taxele de studiu, infrastructură, potenţialul de dezvoltare al universităţii, siguranţa campusului etc.

Târgul s-a desfăşurat în Palatul Tineretului din capitala ţării, deschis oficial de gazde, în persoana Nigorei Khasanova, şi de Christopher Allan, ambasadorul Marii Britanii în Uzbekistan.

Potrivit reprezentanţilor USV, „internaţionalizarea învăţământului superior românesc constituie unul dintre elementele centrale ale modernizării educaţiei din ţara noastră, multe dintre universităţi asumându-şi acest obiectiv prin adoptarea unor strategii instituţionale de internaţionalizare. În cadrul eforturilor de atragere a unui număr cât mai mare de studenţi străini şi de stabilire a unor parteneriate cu instituţii similare din diverse state ale lumii, participarea la târguri internaţionale a devenit o prioritate a Universităţii <Ştefan cel Mare> din Suceava, prezentă în ultimii ani la evenimente de acest gen derulate în Turkmenistan, China, Maroc, Ecuador etc.”. Participarea reprezentanţilor USV (trei profesori şi doi studenţi) la târgul internaţional din Uzbekistan a fost posibilă graţie grantului „Promovarea şi dezvoltarea dimensiunii internaţionale a USV”, cod CNFIS-FDI-2016-0105, finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională al MECTS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” se promovează în Uzbekistan, Kazahstan şi Ucraina.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea „Ştefan cel Mare” se promovează în Uzbekistan, Kazahstan şi Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei