Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2016 - Anul XXI, nr. 265 (6378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiectul de modernizare a drumului Suceava - Iaşi, prin Dolhasca, pregătit pentru a fi depus spre finanţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, cu operativitate şi în unanimitate ultimele proceduri pentru promovarea la finanţare cu fonduri europene a proiectului de modernizare a drumului Suceava - Iaşi, prin Dolhasca. Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi cu consiliile locale din localităţile străbătute. Astfel, au fost modificate poziţiile kilometrice de început şi sfârşit pentru drumurile DJ 208, de la limita cu judeţul Iaşi - Dolhasca - Fălticeni şi DJ 208 A Suceava – Ipoteşti - Bosanci - Udeşti - Liteni - Dolhasca.  În afara drumurilor menţionate, mai sunt incluse în proiect drumurile DJ 209 Suceava -Frumoasa - Liteni şi DJ 209 D Liteni - Stroieşti - Costâna - Dărmăneşti. Proiectul “Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” trebuie depus la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est până în data de 16 noiembrie a.c., în vederea obţinerii finanţării nerambursabile cu bani europeni. Iniţiat în perioada când Consiliul Judeţean Suceava îl avea preşedinte pe social-democratul Cătălin Nechifor şi CJ Iaşi pe liberalul Cristian Adomniţei, obiectivul este continuat tot în parteneriat politic, de data aceasta preşedinţia de la Suceava fiind deţinută de liberalul Gheorghe Flutur, iar CJ Iaşi fiind condus de Maricel Popa, de la PSD.

 

Pe un proiect strategic, barierele politice au fost depăşite

Prin accesarea de fonduri europene, cele două administraţii judeţene îşi propun să modernizeze şi să reabiliteze 167,933 km de drumuri - 75,73 km pe raza judeţului Suceava şi 92,19 pe raza judeţului Iaşi. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă judeţului Suceava este de 151,130 milioane de lei. Valoarea contribuţiei judeţului Suceava la cheltuielile eligibile este de 2,818 milioane lei (2%) şi de 10,189 lei la cheltuielile neeligibile (100%).

Ședinţa de ieri, cu patru puncte pe ordinea de zi, a fost cea mai scurtă din actualul mandat al preşedintelui Gheorghe Flutur. Probabil el însuşi surprins că toate proiectele au fost aprobate în 10 minute datorită cooperării maxime arătate de consilierii PSD, cu vot rapid, în unanimitate şi fără declaraţii politice, Flutur n-a declarat încheiată şedinţa imediat după ultimul punct. Timp de 5-6 minute, a vorbit despre necesitatea de a obţine avize de la toate instituţiile pentru proiecte de infrastructură, despre necesitatea modernizării drumurilor, lucruri de altfel cunoscute de toată lumea, chiar şi de cei fără prea multă experienţă în administraţie. La final, i-a mulţumit fostului preşedinte Cătălin Nechifor pentru iniţierea modernizării drumului Suceava - Dolhasca - Iaşi, făcând ca atmosfera de concordie de ieri din CJ să fie deplină. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de modernizare a drumului Suceava - Iaşi, prin Dolhasca, pregătit pentru a fi depus spre finanţare.
 Vizualizări articol: 4290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul de modernizare a drumului Suceava - Iaşi, prin Dolhasca, pregătit pentru a fi depus spre finanţare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei