Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2016 - Anul XXI, nr. 264 (6377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Mineralia”

Cristale, pietre preţioase şi bijuterii, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de toamnă a expoziţiei „Mineralia”, dedicată bijuteriilor unicat, create din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar, va fi deschisă, în perioada 11-14 noiembrie, la parterul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava. Programul de vizitare este zilnic, între orele 9:00-17:00.

Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme. Pietrele preţioase - safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul - precum şi multe pietre frumoase - granatul, malachitul, lapislazuli, turcoazul (peruzeaua), jadul, agatul sau chihlimbarul - sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, greu accesibile, dar la fel de interesante: aventurin, labradorit, turmalină, acvamarin, rodocrozit, serafinit, tanzanit, opal negru sau opal etiopian. Toate aceste pietre le puteţi găsi la expoziţia „Mineralia”, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet, în formă de pară sau picătură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate şlefuite caboşon (semirotund) sau tăiate şi şlefuite unghiular.

Acestora li se alătură bijuterii moderne cu pietre naturale prezentând tăieturi şi combinaţii fanteziste. Sucevenii şi nu numai pot descoperi frumuseţea şi strălucirea pietrelor, perlelor şi chihlimbarului în expoziţia deschisă la parterul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristale, pietre preţioase şi bijuterii, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cristale, pietre preţioase şi bijuterii, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei