Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2016 - Anul XXI, nr. 264 (6377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Iluzii vândute copiilor

800 de elevi din ţară aşteaptă de opt luni rezultatele unui concurs organizat de Muzeul de Artă Fălticeni în luna martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna martie a acestui an, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni lansa elevilor invitaţia de a se înscrie la Concursul ”Personalităţi fălticenene”, seria artişti plastici, câştigătorii urmând să fie recompensaţi în data de 27 martie cu premii în bani, albume de artă şi abonamente gratuite la muzeu.

800 de elevi au completat buletine de concurs cu întrebări referitoare la artiştii fălticeneni, sperând că îşi vor regăsi numele pe lista laureaţilor.

Aşteptarea rezultatelor a fost lungă însă, asta pentru că nici până în ziua de astăzi organizatorii nu au selectat câştigătorii. Opt luni de zile au trecut de atunci, timp în care părinţii au căutat clasamente, ierarhii, au dat telefoane, interpretând totul, în cele din urmă, ca o mare păcăleală.

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacţiei de mama unui concurent, aceasta povesteşte: „Am cerut telefonic date despre rezultatul concursului, fiind îndemnată de dorinţa copilului meu de a-şi putea, în situaţia în care ar fi câştigat, să-şi cumpere ceva. Am discutat cu o doamnă care mi-a spus că rezultatele vor fi publicate pe pagina de Facebook a muzeului. După o perioadă în care uitasem de concurs, copilul meu mi-a amintit ca a plătit pentru <iluzia> unui concurs corect”. Aceasta povesteşte că a accesat pagina electronică a instituţiei, unde se anunţa că data la care se vor stabili câştigătorii se amână pentru luna octombrie.

„Unde au ajuns banii strânşi prin păcălirea unor copii? Cu asta se ocupă organizatorii? Să fure visurile copiilor?? Şi unde? Sub <umbrela> academicianului Ion Irimescu? Eu i-am explicat copilului meu la ce fel de păcăleală a participat, fără a avea legătură cu opera artistului”, a scris mama unui elev participant.

 

Organizatorii spun că la finele lunii organizează premierea

Concursul a fost desfăşurat sub auspiciile Primăriei municipiului Fălticeni, Consiliului Local al municipiului Fălticeni, Muzeului de Artă, alături de Consiliul Judeţean Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, însă primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, face precizarea că managerul instituţiei a avut în grijă mersul lucrurilor.

La rândul său, directorul muzeului, prof. Gheorghe Dăscălescu, face menţiunea că premianţii vor fi anunţaţi în data de 20 noiembrie, făcând următoarea precizare: „Noi am tipărit 3.000 de buletine de concurs, însă în luna martie s-au înscris doar 800 de elevi. Am mai amânat stabilirea rezultatelor sperând că se vor mai înscrie elevi, iar ulterior am luat decizia să prelungim concursul şi în acest an şcolar”.

Gheorghe Dăscălescu recunoaşte că nu a făcut public acest anunţ, însă arată că a oferit explicaţii părinţilor care au sunat la muzeu.

Cu bâlbe şi stângăcii lipsite de sens, Muzeul de Artă a organizat în acest an probabil concursul cel mai lung ca durată din ţară, anunţând premierea după ce cei mai mulţi competitori îşi luaseră gândul deja de la concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 800 de elevi din ţară aşteaptă de opt luni rezultatele unui concurs organizat de Muzeul de Artă Fălticeni în luna martie.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
800 de elevi din ţară aşteaptă de opt luni rezultatele unui concurs organizat de Muzeul de Artă Fălticeni în luna martie3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei