Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2016 - Anul XXI, nr. 260 (6373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă un hop

Sindicaliştii din învăţământ duc muncă de convingere pentru majorarea cu 15% a salariilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile personalului din învăţământ s-ar putea majora în medie cu 15%. Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat majorări salariale în medie de 15% pentru întregul sector sanitar şi în educaţie, însă decizia finală va fi votată în plenul Parlamentului.

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) susţine necesitatea majorării salariilor personalului din învăţământ, creştere care ar permite eliminarea unora dintre inechităţile existente în prezent în salarizarea personalului din sistemul educaţional.

Sindicaliştii mai argumentează că salariile personalului didactic din învăţământ, mai ales ale profesorilor aflaţi la început de carieră, cu studii superioare, după ultima „majorare” prevăzută de OUG 20/2016, au ajuns la doar 1.100 de lei net.

”Avem speranţa că toţi parlamentarii din Camera Deputaţilor, care reprezintă interesele alegătorilor, vor da dovadă că au interes faţă de salariaţii celor două domenii strategice de care depinde viitorul României (n.r. - educaţie şi sănătate) şi vor fi prezenţi în Plenul Camerei Deputaţilor pentru a vota pozitiv aceste amendamente”, transmit reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, structură la care este afiliată şi ASI Suceava.

Totodată, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă dezamăgirea faţă de atitudinea preşedintelui României, Klaus Iohannis, a prim-ministrului Dacian Cioloş şi a reprezentanţilor unor partide politice, care au criticat măririle salariale propuse de cele două comisii, menţionând că impactul bugetar este mult prea mare.

”Nu înţelegem atitudinea ca urmare a amendamentelor aprobate de comisiile de Muncă şi de Buget ale Camerei Deputaţilor privind majorarea salariilor personalului din învăţământ în medie cu 15%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, precum şi majorarea salariilor din sectorul sanitar, două domenii vitale unde salariile sunt printre cele mai mici din sectorul bugetar”, susţine Federaţia.
Sindicaliştii spun că este de neînţeles această reacţie având în vedere că unul dintre angajamentele Guvernului Cioloş a fost acela de a elabora legea cadru de salarizare în sectorul bugetar, proiect de lege care nu a fost finalizat şi nici supus dezbaterilor cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale.

”În condiţiile în care, la nivel guvernamental, nu s-au găsit soluţii pentru rezolvarea inechităţilor salariale din sectorul bugetar, în calitatea sa de for legislativ suprem, Parlamentul are îndreptăţirea de a adopta legi menite să înlăture disfuncţionalităţile din salarizarea bugetarilor”, susţine FSLI. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământ duc muncă de convingere pentru majorarea cu 15% a salariilor.
 Vizualizări articol: 2817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din învăţământ duc muncă de convingere pentru majorarea cu 15% a salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei