Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2016 - Anul XXI, nr. 256 (6369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Pasărea Rock în concert, în premieră, la Suceava, o revenire nostalgică a celor trei membri Phoenix

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul Pasărea Rock a trezit nostalgia celor care iubesc muzica anilor trecuţi, prin prezenţa în premieră, duminică seara, pe scena Casei de Cultură din Suceava. Concertul a stârnit interesul a aproape 300 de spectatori, care au ascultat, au cântat şi s-au bucurat pe ritmurile şi liniile melodice vechi sau pe cele lansate în ultimii ani.

Câteva piese precum ”Vasiliscul şi Aspida”, ”Sirena” sau ”Pasărea Calandrinon”, creaţii ale grupului Phoenix, au deschis spectacolul, avându-l în prim-plan pe vocalistul şi chitaristul Mircea Baniciu. Alături de el au fost două figuri legendare ale Phoenixului, basistul Iosif Kappl şi toboşarul Ovidiu Lipan ”Ţăndărică”, secondaţi de doi mai tineri profesionişti, pianistul Sorin Voinea şi chitaristul Nicu Patoi.

Concertul a continuat cu piese vechi din repertoriul Phoenix, ”Muzică şi Muzichie”, ”Pasărea Rock’n Roll” sau ”Păpăruga” şi a intrat apoi în atmosfera unor compoziţii mai noi ale formaţiei, precum şi în emoţia unor creaţii semnate de Mircea Baniciu din perioada sa solistică. Piese precum ”Hanul ulciorului nesecat” sau ”Eşarfă în dar”, într-un nou aranjament care a beneficiat de aportul profesional ”din spate”, au acaparat publicul. De altfel, una dintre remarcile făcute cu haz de Mircea Baniciu a fost despre faptul că se bucură că e susţinut de asemenea muzicieni profesionişti, de care nu a avut mult timp parte.

Piesele grupului Pasărea Rock au făcut în continuare atmosferă. Creaţii mai noi precum ”Origine”, pe versurile lui Ioan Alexandru, ”Praznic năprasnic”, ”Calusandra”, ”Pe Argeş în jos” sau ”Legenda”, piesa care dă numele celei mai recente realizări a trupei, au arătat publicului o forţă de creaţie care nu ţine cont de vârstă.

Proiectul Pasărea Rock, lansat în anul 2014 pe piaţa muzicală din România de cei trei veterani ai fostei trupe Phoenix, ajunşi la vârsta maturităţii artistice, încearcă să ducă mai departe legenda formaţiei care i-a consacrat, printr-o nouă experienţă comună care să ducă la renaşterea acestui gen muzical. Albumul ”Legenda” este rodul muncii consecvente derulate de cei cinci muzicieni. Muzica trupei a încins atmosfera, publicul aplaudând îndelung la sfârşitul celor aproape două ore de concert şi cerând bis, acordat cu bucurie în acordurile îndrăgitei piese ”Andri Popa”.

Un concert care a readus pe scena suceveană atmosfera de altădată a grupului Phoenix şi a lansat un proiect al unor muzicieni care caută în experienţa comună a tinereţii lor puterea de a duce mai departe această frumoasă poveste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasărea Rock în concert, în premieră, la Suceava, o revenire nostalgică a celor trei membri Phoenix.
 Vizualizări articol: 2627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pasărea Rock în concert, în premieră, la Suceava, o revenire nostalgică a celor trei membri Phoenix5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei