Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2016 - Anul XXI, nr. 255 (6368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Luna securităţii cibernetice”

Peste 2.500 de elevi, învăţaţi cum să-şi securizeze accesul la e-mail şi pe reţelele de socializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au încheiat campania „Luna securităţii cibernetice”, o amplă acţiune de prevenire în cadrul căreia peste 2.500 de elevi au fost consiliaţi cu privire la cum să se apere de infracţionalitatea din mediul informatic.

Cei peste 2.500 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani au aflat de la poliţiştii specializaţi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi de la poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate cum trebuie să îşi securizeze accesul la conturile de e-mail sau cele de pe reţelele de socializare. De asemenea, de acţiunile desfăşurate au beneficiat şi peste 200 de cadre didactice şi 1.000 de părinţi.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a declarat:

„Au fost desfăşurate peste 100 de întâlniri cu elevii în mediul şcolar, dar şi cu părinţii în vederea responsabilizării şi conştientizării acestora cu privire la pericolele navigării nesupravegheate pe internet şi reţelele de socializare şi pentru distribuirea unor kit-uri de parolare a accesului minorilor la anumite site-uri şi secţiuni neindicate minorilor”.

Pentru o eficienţă cât mai ridicată, elevii au fost atraşi în activităţi interactive, care au presupus reacţii în cazuri concrete petrecute la nivelul judeţului Suceava.

Pentru elevii mai mici a fost dat exemplul unui elev din Suceava care, în luna martie a acestui an, a dat dovadă de responsabilitate şi a sesizat de îndată conducerea şcolii şi poliţia când a fost abordat de un necunoscut la poarta şcolii, urmare a unei interacţionări anterioare pe o reţea de socializare. Responsabilitatea de care a dat dovadă minorul l-a salvat dintr-o situaţie de risc şi i-a adus, totodată acestuia, rolul de poliţist pentru o zi, fiind premiat de poliţişti.

Elevilor de liceu li s-a prezentat cazul recent al mai multor tineri din Neamţ care au realizat conturi false pe reţelele de socializare în numele unor vedete TV şi au demarat false campanii umanitare prin care au reuşit să înşele foarte mulţi oameni.

Acţiunea „Luna securităţii cibernetice” a fost încheiată vineri, 28 octombrie 2016, cu o şedinţă privind pericolele lumii virtuale la Şcoala Gimnazială Nr. 4.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.500 de elevi, învăţaţi cum să-şi securizeze accesul la e-mail şi pe reţelele de socializare.
 Vizualizări articol: 2453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 2.500 de elevi, învăţaţi cum să-şi securizeze accesul la e-mail şi pe reţelele de socializare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei