Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2016 - Anul XXI, nr. 250 (6363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Amendă penală şi închisoare cu suspendare pentru un administrator de gater, după ce un angajat a fost ucis de un buştean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un administrator de gater din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, a fost găsit vinovat şi condamnat la o pedeapsă la închisoare cu suspendare, după un accident de muncă cu final tragic, în urma căruia un angajat a fost lovit mortal de un buştean. În acelaşi dosar a mai fost condamnat încă un inculpat, angajat la gater, iar firma are de achitat o amendă penală de 3.000 de lei.

Un amănunt important reţinut de instanţa de judecată este că între societate, inculpaţi şi soţia bărbatului decedat a fost încheiată o tranzacţie civilă, cu privire la despăgubirile pentru cei doi copii au bărbatului mort în condiţii tragice.

Sentinţa a fost dată de Judecătoria Gura Humorului, la finele săptămânii trecute, şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Un lanţ de încălcări ale legislaţiei pe linie de protecţia muncii

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pe 27 august 2013,  bărbatul, V.G., şofer pe autocamion, a fost trimis de administratorul Viorel Popa în pădure, pentru a transporta la sediul societăţii material lemnos. Lemnul a fost încărcat în autoutilitara marca Scania, cu macara, fiind adus la sediul societăţii fără incidente. Aici avea să se producă nenorocirea. Anchetatorii au arătat că deşi afară ploua, inculpatul Sorin Popa (n.r. angajat al societăţii administrate de Viorel Popa) a început operaţiunea de descărcare a materialului lemnos. El a pornit motorul autospecialei şi s-a urcat pe scaunul macaralei. În timpul operaţiunii de descărcare, buştenii, umeziţi de ploaie, au început să alunece. Bărbatul care a murit a fost lovit în zona capului şi a pieptului de unul dintre buşteni, lovitura fiindu-i fatală.

„Din cercetări a rezultat că unul dintre buşteni a fost prins în ghearele braţului încărcător în afara centrului de greutate, fapt ce a determinat dezechilibrarea lui în timpul transportului cu macaraua. Accidentul s-a produs din cauza lipsei cunoştinţelor şi experienţei necesare a inculpatului Sorin Popa în manevrarea utilajului, acesta nefiind autorizat ISCIR. La producerea accidentului au concurat multiple încălcări ale legislaţiei pe linie de protecţia muncii de către societate şi de către administratorul Viorel Popa”, s-a arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor.

 

Pedepsele stabilite de judecători

Magistraţii de la Gura Humorului au stabilit ca firma să fie condamnată la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei. Administratorul Viorel Popa a primit un an de închisoare pentru ucidere din culpă, plus trei luni de închisoare pentru neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în  muncă. Judecătorii au stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, care nu a fost sporită.

Al doilea inculpat a primit şi el un an de închisoare pentru ucidere de culpă. Ambele pedepse au fost suspendate condiţionat, cu termene de încercare, inculpaţii având impuse obligaţii şi restricţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă penală şi închisoare cu suspendare pentru un administrator de gater, după ce un angajat a fost ucis de un buştean.
 Vizualizări articol: 4669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amendă penală şi închisoare cu suspendare pentru un administrator de gater, după ce un angajat a fost ucis de un buştean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei