Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2016 - Anul XXI, nr. 250 (6363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Carieră didactică

244 de dascăli suceveni vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

244 de candidaţi suceveni s-au înscris şi au fost validaţi pentru a susţine examenul de definitivare în învăţământ, testare obligatorie în cariera didactică, urmată de obţinerea gradelor didactice II şi I. La testare au dreptul să participe cadre didactice cu vechime de cel puţin un an în sistem.

În judeţ, cei mai mulţi înscrişi sunt la examenul pentru învăţători - 41 de candidaţi, la examenul pentru limba română – 30 de candidaţi, învăţământ preşcolar – 33, pentru educaţie fizică – 28, matematică – 20, discipline tehnice – 18, socio-umane – 14, religie ortodoxă – 8, potrivit datelor prezentate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, insp. Cezar Anuţei.

Examenul de definitivare în învăţământ s-a modificat radical. Ca element de noutate, în acest an şcolar, examenul cuprinde două etape. Etapa I este eliminatorie şi presupune susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional, iar etapa a II-a constă în proba scrisă.

Pentru calificarea în proba finală a examenului, media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu trebuie să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective.

În fine, nota examenului de definitivat se calculează după formula: (NI1 + NI2 + NP + 7NS)/10, unde NI1 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 2, NP reprezintă nota acordată pentru portofoliul profesional personal, iar NS reprezintă nota la proba scrisă. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Candidaţii care se află în primul an de activitate nu pot susţine proba scrisă în acest an şcolar întrucât nu realizează stagiul de minimum un an la catedră, condiţie obligatorie de altfel.

O altă modificare se referă la faptul că se renunţă la subiectele de psihopedagogie, disciplină care era considerată de candidaţi ca fiind cea mai dificilă.

 

Calendarul examenului din acest an

Candidaţii pot începe de acum programarea inspecţiilor de specialitate, termenul limită pentru efectuarea acestora fiind 31 martie 2017. Până pe 10 aprilie, dosarele trebuie completate şi datele de înscriere existente în aplicaţia electronică trebuie validate. Proba scrisă va avea loc pe 20 aprilie 2017, iar rezultatele iniţiale vor fi afişate pe 25 aprilie.

Proba scrisă se desfăşoară în centrul de examen la data prevăzută în calendar, începând cu ora 10,00, durata de redactare a lucrării fiind de 4 ore.

Contestaţiile se pot depune în zilele de 25 şi 26 aprilie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 aprilie 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 244 de dascăli suceveni vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
244 de dascăli suceveni vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei