Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2016 - Anul XXI, nr. 248 (6361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Merite

Suceveancă medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, premiată de Statul Major al Forţelor Terestre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva plutonier adjutant Sabina Calisevici şi profesorul îndrumător Radu Ciumaşu, de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, au fost recompensaţi cu premii şi diplome de excelenţă joi, 20 octombrie, de către şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat.

Distincţiile au fost acordate pentru meritele deosebite din acest an, mai exact obţinerea locului I la Olimpiada Internaţională de Geografie, Beijing – China, 2016.

Activitatea s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre, în prezenţa întregului personal şi a profesorilor din Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, judeţul Prahova.

 

Elevi din 47 de ţări prezenţi la Olimpiadă

Ediţia cu numărul XIII a Olimpiadei de Geografie s-a desfăşurat în perioada 16 – 22 august, în Beijing, elevi din 47 de state participând la competiţie.

După patru participări consecutive la fazele naţionale ale olimpiadei, Sabina, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, şi-a câştigat în acest an un loc binemeritat în lotul României. Tânăra din Siret a reprezentat România alături alţi trei tineri din Focşani, Bucureşti și Neamţ. Doi elevi au obţinut câte o medalie de aur, unul, o medalie de argint şi unul, medalie de bronz.

Sabina Calisevicia dobândit pasiunea pentru geografie încă din clasa a VIII-a, când reuşise calificarea la faza naţională a olimpiadei. În liceu, ascensiunea a fost puternică, cu participări consecutive la etapele naţionale, culminând cu etapa internaţională şi medalia de aur din acest an.

La Beijing, competitorii au susţinut trei probe pe durata a patru zile: un test scris, un test multimedia şi o probă practică, toate în limba engleză. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveancă medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, premiată de Statul Major al Forţelor Terestre.
 Vizualizări articol: 5676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Suceveancă medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, premiată de Statul Major al Forţelor Terestre4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei