Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2016 - Anul XXI, nr. 248 (6361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Ambasadori culturali suceveni, în vizită la Montmorillon - Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie de 45 de persoane, formată din tineri din comuna Putna, de la Clubul Copiilor din Rădăuţi şi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, împreună cu profesorii Bogdan Negrea, Dumitru Pomohaci, Viorel Cârdei, Ana Maria Munteanu şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Locală Putna, Pascal Garnier, a participat recent, în Franţa, la un proiect organizat în baza relaţiilor de înfrăţire dintre comuna Putna şi oraşul Montmorillon, localitatea originară a lui Pascal Garnier. Proiectul „Promovarea Tezaurului Popular Românesc în Franţa” a vizat crearea unui spectacol folcloric cu tematica calendarului popular şi principalele tradiţii şi obiceiuri din România, dar mai ales din zona Bucovinei (şezătoare, munca la câmp, Paştele, nunta, pastoralismul, obiceiuri de iarnă etc.).

Sub coordonarea preotului Bogdan Negrea, profesor la Şcoala Gimnazială Putna, şi cu sprijinul directorului de la Clubul Copiilor Rădăuţi, Dumitru Pomohaci, grupul folcloric „Fiii Putnei”, format din solistele Alexandra Dan, Georgeta Pintescu şi Diana Lungu, a evoluat în faţa unui public de peste 300 de spectatori, moment însoţit de imagini şi texte proiectate video, dar şi de intervenţii care au explicat originea, simbolistica şi importanţa actuală a culturii populare din România.

 

Delegaţia din România a fost primită de primarul localităţii, Yves Bouloux

Un alt obiectiv al proiectului, organizarea de întâlniri între români şi francezi, a fost realizat prin găzduirea grupului în familii franceze în timpul sejurului la Montmorillon, localitate cu 7.000 de locuitori, dar şi prin vizite sau activităţi în comun. Vizitarea Şcolii Gimnaziale „Saint Martial”, unde tinerii români au participat la ore şi profesorii din Putna au întâlnit conducerea unităţii de învăţământ, s-a dorit a fi prima etapa a unui viitor parteneriat cu şcoala din comuna suceveană.

O zi de activităţi în comun cu familiile gazdă a fost un prilej de descoperiri culinare, de jocuri specifice Franţei, dar şi de voie bună, activităţi ritmate de Diana Caldararu, fostă concurentă la „Românii au talent”, componentă a delegaţiei, care a susţinut un recital împreună cu un grup de instrumentişti. Delegaţia din România a fost primită oficial la primăria din Montmorillon de primarul Yves Bouloux.

Proiectul a fost sprijinit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Primăria Putna, Şcoala Gimnazială Putna, Asociaţia de Dezvoltare Locală Putna şi firma de avocatură Tuca, Zbarcea & Asociaţii din Bucureşti. Trebuie precizat că în luna aprilie mai mulţi tineri din Montmorillon au vizitat comuna Putna, ocazie cu care au participat la lucrările de amenajare a unui traseu de drumeţie educativ, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Locală şi elevii de la Şcoala Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadori culturali suceveni, în vizită la Montmorillon - Franţa.
 Vizualizări articol: 3387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasadori culturali suceveni, în vizită la Montmorillon - Franţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei