Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limbi străine

Cursuri de chineză, japoneză, rusă sau poloneză, pentru adulţi şi copii, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), prin Centrul de Limbi şi Culturi Străine Synergia Linguarum (CLCSSL), organizează cursuri pentru limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, rusă şi poloneză.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 14 octombrie – 2 decembrie, în intervalul orar 16.00-18.00, de luni până vineri (cu excepţia zilelor de 30 noiembrie şi 1 decembrie), în holul de la intrare din Corpul A, într-un spaţiu amenajat lângă Decanatul Facultăţii de Litere.

Centrul organizează cursuri de obţinere a certificatului naţional de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile, pentru limbile mai sus menţionate. Totodată, CLCSSL organizează cursuri de obţinere a certificatelor internaţionale de competenţă lingvistică la germană (Goethe-Zertifikat: toate nivelurile) şi engleză - Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS).Examenele se vor ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat.

 

Cursuri gratuite de limbă chineză

Cursurile de limba chineză se desfăşoară în regim gratuit, iar înscrierile se fac în Corpul H, cam. H105, conf. dr. Alexandru Nedelea, tel. 0740 019 277.

Cu excepţia limbii chineze, cursurile la toate limbile se vor desfăşura în perioada februarie-mai 2017 şi au ca format module de 50 de ore, cu patru ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind minimum 15 şi maximum 30 de cursanţi.

Valoarea taxei este de 480 de lei pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce la 280 de lei pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere şi anexare adeverinţă la formular de înscriere).

380 de lei este taxa pentru liceeni, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere şi anexare adeverinţă la formular de înscriere).

 

Cursuri pentru copii

Începând din acest an, în urma solicitărilor primite, Centrul va organiza şi module de limbi străine şi pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 13 ani. Formularul de înscriere va fi completat de unul dintre părinţi, iar la acesta se va ataşa o copie xerox a certificatului de naştere. Cursanţii din această categorie vor beneficia de reducerea aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverinţe eliberate de secretariatul şcolii).

Cursurile se vor organiza doar dacă se întruneşte numărul minim de 15 copii per grupă/per nivel de studiu al limbii respective. Părinţii sunt rugaţi să indice în formular nivelul real de limbă la care se află copilul lor, pentru a evita o eventuală excludere din grupă în urma testării, şi, mai grav, pentru a nu produce o diminuare a numărului de cursanţi din grupă sub cel permis şi, în consecinţă, dezactivarea respectivului modul.

Detalii se pot obţine la numărul de telefon 0743 694 611, de luni până vineri, între orele 14-16, iar informaţii suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de Facebook, la https://www.facebook.com/CLCSSL.

În perioada februarie-iulie 2017, CLCSSL efectuează pentru persoanele interesate testarea competenţelor lingvistice la limbile menţionate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaştere a limbii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de chineză, japoneză, rusă sau poloneză, pentru adulţi şi copii, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cursuri de chineză, japoneză, rusă sau poloneză, pentru adulţi şi copii, la Universitatea din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte