Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Academica Plus”

Cel mai mare consorţiu universitar din ţară face apel la recâştigarea încrederii în mediul academic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii celui mai mare consorţiu universitar din ţară, „Academica Plus”, face apel la toate universităţile din România să transforme anul universitar 2016-2017 într-unul dedicat recâştigării încrederii în mediul academic.

Preşedintele consorţiului, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, a menţionat că „numai prin voinţa cadrelor didactice şi a studenţilor putem reda spiritul academic universităţilor noastre, atât de necesar pentru o societate educată, o societate care apreciază valorile umane”. Popa a subliniat că este mai mult decât necesar să existe solidaritatea universitară în a reconstrui sistemul educaţional românesc, având la bază principiile integrităţii, competenţei, dăruirii şi diversităţii.

Consorţiul universitar „Academica Plus”, din care face parte şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a extins, devenind cel mai mare consorţiu al universităţilor din România, fiind astăzi format din 10 universităţi. La întâlnirea consorţiului, desfăşurată la Târgu Mureş, în zilele de 8-9 octombrie 2016, celor şapte universităţi fondatoare (Universitatea din Piteşti, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Ploieşti, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi Universitatea din Oradea) li s-au alăturat Universitatea din Petroşani, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu. Pe agenda dezbaterilor au figurat subiecte importante ce preocupă lumea academică: finanţarea instituţiilor de învăţământ superior, clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, evaluarea şcolilor doctorale, precum şi temele prezentate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice la întâlnirea Consiliului Naţional al Rectorilor, din 7-8 octombrie a.c.

Rectorul Valentin Popa a mai punctat câteva dintre cele mai importante concluzii formulate de reprezentanţii universităţilor menţionate mai sus.

„Consorţiul universitar <Academica Plus> solicită stabilirea unei metodologii transparente de alocare a cifrei de şcolarizare universităţilor de stat din România, având în vedere faptul că numărul locurilor bugetate la licenţă, masterat şi doctorat, repartizate fiecărei universităţi, este determinant pentru asigurarea resurselor financiare necesare bunei funcţionări în condiţiile respectării standardelor de calitate”, a subliniat Valentin Popa.

Membrii consorţiului propun implicarea factorilor de decizie din Ministerul Educaţiei, dar şi a reprezentanţilor Consiliului Naţional al Rectorilor, la finalizarea Legii salarizării unitare, cu luarea în considerare a salarizării cadrelor didactice după performanţă şi nu exclusiv după funcţie. Totodată, membrii consorţiului salută demersurile ARACIS (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior) privind actualizarea standardelor specifice pentru acreditarea programelor de studiu în învăţământul superior şi susţin întocmirea cu celeritate de către ARACIS a metodologiei de evaluare a şcolilor doctorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare consorţiu universitar din ţară face apel la recâştigarea încrederii în mediul academic.
 Vizualizări articol: 1587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cel mai mare consorţiu universitar din ţară face apel la recâştigarea încrederii în mediul academic3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte