Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2016 - Anul XXI, nr. 239 (6352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Candidaţii la funcţiile de directori de şcoli intră în focul examenelor. 307 profesori sunt aşteptaţi la proba scrisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

307 cadre didactice din judeţ care aspiră la un post de director sau director adjunct într-una din unităţile şcolare din judeţ intră în focul examenelor. Concursul pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct debutează astăzi cu proba scrisă, testarea având loc la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, începând cu ora 10.00. Candidaţii au la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele testului grilă, cu subiecte elaborate de minister. „Vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi compeţentele manageriale ale candidaţilor, ambele cu o pondere de 50%”, potrivit oficialilor din minister.

Tezele vor fi corectate tot în decursul zilei de astăzi, după ora 12.30, de către membrii comisiilor de examen, astfel că până la finele zilei fiecare candidat va şti punctajul pe care l-a obţinut.

În judeţul Suceava, din cei 307 candidaţi, 230 vizează funcţia de director, iar restul de 77 vor un post de director adjunct. Pentru 27 de şcoli din judeţ nu figurează nici un candidat pentru postul de director, iar pentru opt posturi de director adjunct nu şi-a arătat nimeni interesul.

Într-o primă fază, 309 cadre didactice din judeţ şi-au depus dosarul de înscriere, însă 17 candidaţi nu au fost validaţi, neîndeplinind condiţiile de înscriere. Ulterior, aceştia au avut permisiunea de a-şi completa dosarele incomplete, 15 dintre ei fiind validaţi pentru concurs.

Lista completă a candidaţilor înscrişi poate fi consultată pe pagina online a Inspectoratului Școlar Suceava.

 

Săli cu sisteme audio-video şi câte patru supraveghetori în fiecare sală

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Școlar Suceava, sălile de concurs vor fi dotate cu echipamente de supraveghere audio - video. De asemenea, în fiecare sală de concurs se asigură supravegherea de către trei supraveghetori şi un responsabil de sală.

În perioada 17 octombrie - 17 noiembrie sunt programate interviul şi evaluarea CV-ului. În cadrul interviului vor fi analizate scrisoarea de intenţie, oferta managerială şi planul pentru un an de zile, durata interviului fiind de 30 de minute.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs au un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă de depunere a contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

 

Concurs marcat de controverse şi speculaţii

Proba de astăzi vine după opt ani de la organizarea ultimului concurs pentru funcţia de director, interval în care posturile de conducere au fost ocupate doar prin delegare, în funcţie de interesele politice.

Deşi aşteptat, concursul a fost privit cu suspiciune încă de la început, în special din prisma faptului că ar fi organizat „pe repede înainte”, într-o perioadă foarte aglomerată. Mai mult, sindicatele din educaţie au solicitat în repetate rânduri amânarea concursului, invocând nereguli la înscrierea candidaţilor pe platforma electronică pusă la dispoziţie de ministrul Educaţiei. Sindicaliştii arată că acest concurs este viciat, urmând să se compromită ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia, şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii la funcţiile de directori de şcoli intră în focul examenelor. 307 profesori sunt aşteptaţi la proba scrisă.
 Vizualizări articol: 2882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Candidaţii la funcţiile de directori de şcoli intră în focul examenelor. 307 profesori sunt aşteptaţi la proba scrisă2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei