Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2016 - Anul XXI, nr. 239 (6352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conflict de muncă

Astăzi este grevă japoneză în toate spitalele din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape întreg personalul mediu şi de îngrijire din unităţile medicale, medico-sociale şi de asistenţă socială din judeţul Suceava va fi, astăzi, în grevă japoneză, cu purtare de banderole, etapă preliminară în declanşarea grevei de avertisment anunţată pentru 19 octombrie şi a grevei generale din 31 octombrie a.c. Preşedintele USJ SANITAS Suceava, Romică Balan, ne-a declarat că procesul de strângere de semnături pentru declanşarea conflictului de muncă a fost finalizat, iar luni a început notificarea unităţilor în legătură cu declanşarea conflictului de muncă şi calendarul acţiunilor de protest. Balan a arătat că, dintre cei 3.556 de salariaţi în cele 13 filiale SANITAS, 2.129 sunt membri de sindicat. Au semnat pentru grevă 1.554 de salariaţi, dintre care 1.342 sindicalişti şi 212 angajaţi care nu sunt membri SANITAS. Printre aceştia se numără şi 38 de medici. Cel mai mare procent de semnături vine de la filiala SANITAS de la Spitalul de Bolnavi Cronici Siret, Spitalul Vatra Dornei, apoi din Gura Humorului, Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Spitalul Rădăuţi. De la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au semnat aproximativ 70% dintre membrii de sindicat.

O situaţie deosebită este la Centrul de reabilitare neuropsihiatrică de la Sasca, unde dintre cei 280 de angajaţi, 257 sunt membri SANITAS şi nu a semnat absolut nici unul pentru declanşarea conflictului de muncă.

 

”Populaţia care are urgenţe nu va avea de suferit”

Preşedintele SANITAS Suceava, care reprezintă sindicatul din Spitalul de Urgenţă, Ovidiu Tomşa, ne-a declarat, la rândul său, că dacă se va ajunge la grevă de avertisment şi grevă generală, activitatea medicală va fi asigurată în proporţie de o treime, dar vor fi secţii în care va funcţiona în continuare fără întrerupere. ”În nici un caz populaţia care are urgenţe nu va avea de suferit”, a precizat Tomşa. De asemenea, liderul sindical a specificat faptul că soluţionarea revendicărilor lor este de competenţa Guvernului. ”Acţiunile de protest nu vizează condiţiile din unitatea noastră. Consider că şi conducerea ar putea să ne susţină în demersurile noastre”, a mai spus Tomşa.

Nemulţumirile membrilor SANITAS sunt legate de faptul că recentele ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din sănătate (OUG 20/08.06.2016 şi OUG 43/31.08.2016) ”umilesc categorii întregi de personal şi creează grave inechităţi în ceea ce priveşte remunerarea celor care lucrează în sistem”. Din grilele de salarizare din Ordonanţa 20/2016 au fost exceptaţi personalul TESA, salariaţii din direcţiile de sănătate publică, personalul din creşe şi grădiniţe, precum şi cel din unităţile de asistenţă socială şi din cele medico-sociale.

O altă solicitare importantă a sindicaliştilor SANITAS este ca acordarea sporurilor să se facă în raport cu salariul din 2016 şi nu la nivelul celui din 2009, aşa cum este prevăzut în prezent.

Conform calendarului de proteste stabilit la nivel naţional, în ziua de 12 octombrie, membrii de sindicat vor fi în  grevă de tip japonez, cu purtarea de banderole. În 19 octombrie va avea loc o grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00-10.00 şi, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, în data de 31 octombrie va fi declanşată greva generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este grevă japoneză în toate spitalele din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Astăzi este grevă japoneză în toate spitalele din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei