Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2016 - Anul XXI, nr. 239 (6352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Panouri solare

Aproape 600 de suceveni s-au înscris în cursă pentru „Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar două zile de la reluarea programului „Casa Verde”, numărul sucevenilor care s-au prezentat la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava să depună dosare pentru obţinerea finanţărilor acordate de stat pentru  instalarea de panouri solare sau pompe de căldură a ajuns la 600.

Directorul APM Suceava, Vasile Oşean, a spus că în continuare vin solicitări pentru obţinerea acestor finanţări, chiar dacă teoretic bugetul alocat judeţului, de 1,8 milioane de lei, a fost depăşit deja din prima zi, când pe liste s-au înscris aproape 400 de persoane.

„Vor fi primite absolut toate dosarele depuse de suceveni. Sunt unii care au venit de la distanţe mari pentru a aduce dosarul, e păcat să nu le primim dosarul pentru că deja s-au depus prea multe. Oricum trierea lor va fi făcută de Administraţia Fondului pentru Mediu”, a precizat Vasile Oşean.

În prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finanţare pentru programul "Casa Verde Clasic" 2016 au fost depuse, la nivel naţional, 3.748 de dosare, în valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 37,65% din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice.

Solicitanţii mai au la dispoziţie 37,4 milioane de lei, sumă care va fi disponibilă până la epuizare sau până la finalul perioadei de depunere a dosarelor de finanţare – 24 octombrie, conform unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin "Casa Verde" sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de suceveni s-au înscris în cursă pentru „Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 600 de suceveni s-au înscris în cursă pentru „Casa Verde”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei