Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2016 - Anul XXI, nr. 236 (6349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Băiatul din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică are nevoie de o nouă operaţie la clinica din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce anul trecut, în urma materialului „La 15 ani, un băiat din Drăgoieşti este ţintuit la pat de o boală gravă”, publicat în Monitorul de Suceava, cititorii ziarului s-au mobilizat şi au adunat cei 2.000 de euro de care avea nevoie Alexandru Popescu pentru a ajunge la o clinică de ortopedie din Chişinău, pentru operaţie, tânărul cu tetrapareză spastică face din nou un apel către oameni pentru a aduna alţi 2.000 de euro, cu care să meargă, pe 21 noiembrie, la aceeaşi clinică din Chişinău, pentru o nouă operaţie.

Asistentul social Jana Şutac, de la Gura Humorului (Echipa Mobilă), ne-a spus că după prima operaţie „Alex a început să păşească, încă nu are stabilitate, dar mulţi dintre noi ar putea contribui la înmulţirea paşilor lui Alex. Pe 21 noiembrie 2016, Alex trebuie să se prezinte la clinica din Chişinău, doar că intervenţia presupune şi nişte costuri: 2.000 de euro. Familia nu are atâţia bani, face tot posibilul să strângă atât cât are posibilitate, dar mai are nevoie şi de ajutorul nostru, al celor din jur. Menţionez că operaţia din noiembrie anul trecut nu ar fi putut fi posibilă fără mediatizarea acestui caz în Monitorul de Suceava, mediatizare care a dus la strângerea sumei de 2.000 de euro, din care jumătate a fost donată de câţiva români care muncesc în Franţa”.

 

Posibilităţi financiare limitate

Alexandru Popescu, adolescentul care abia la 15 ani a făcut primii paşi, a fost diagnosticat la câteva luni după naştere cu “tetrapareză spastică fără locomoţie”.

El este în atenţia Serviciului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava din luna mai, anul trecut, Echipa Mobilă de la Gura Humorului deplasându-se periodic la domiciliul copilului pentru recuperări kinetoterapeutice. Alex face parte dintr-o familie modestă, tatăl lucrează cu ziua prin sat, iar mama are salariul de asistent personal al copilului ei. Minorul are diagnosticul ECI cu tetrapareză spastică fără locomoţie, macrogloxie (conform Certificatului de handicap, primeşte zilnic tratament conform prescripţiei medicului specialist, face recuperări săptămânale la Suceava). De la vârsta de 2 ani, mama băiatului, Paulina Popescu, a mers cu Alex la diferite clinici unde a auzit că sunt medici specialişti care prin intervenţii chirurgicale ar putea să-l ajute să se recupereze cât de cât. Băiatul are ,,la activ” opt operaţii în ţară, iar pe 10 noiembrie 2015 a suferit o intervenţie chirurgicală la Chişinău - Miofibrotomie Subcutanată pe Etape, după metoda profesorului Ulzibat din Moscova, intervenţie care a readus speranţa în sânul familiei Popescu. „Recent, minorul a fost la Galaţi la Fundaţia Ikon, unde a fost consultat de dr. Platon, medic ortoped din Chişinău, care a mai recomandat o intervenţie prin aceeaşi metodă pentru a se atinge maximul de rezultat scontat”, ne-a mai spus asistentul social Jana Şutac.

 

Alex are nevoie de ajutor!

Timpul până la operaţie este destul de scurt şi familia nu crede că va reuşi să strângă suma necesară pentru operaţie. Familia Popescu este conştientă că a apelat şi anul trecut la bunăvoinţa cititorilor Monitorului de Suceava, care le-a înţeles durerea, şi nu ar fi făcut-o din nou dacă nu era absolut necesar şi ultima soluţie ca Alex să ajungă din nou la clinica din Chişinău, de unde vin speranţele că va putea face paşi singur, fără însoţitor. De aceea, cei care puteţi să ajutaţi această familie cu orice sumă de bani, cât de mică, şi puteţi netezi într-un fel drumul lui Alexandru spre o viaţă mai uşoară, mai lipsită de suferinţă, puteţi să faceţi donaţii în contul în lei deschis la Banca Română de Dezvoltare de Paulina Popescu: Cod IBAN:  RO03BRDE340SV58888743400 sau puteţi suna la numerele de telefon 0746 882 558 (Jana Şutac, asistent social – Echipa Mobilă Gura Humorului) şi 0758 346 105 (Paulina Popescu, mama lui Alexandru). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băiatul din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică are nevoie de o nouă operaţie la clinica din Chişinău.
 Vizualizări articol: 4190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băiatul din Drăgoieşti cu tetrapareză spastică are nevoie de o nouă operaţie la clinica din Chişinău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei