Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2016 - Anul XXI, nr. 235 (6348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vernisaj şi premiere

Proiectul educaţional „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează luni, 10 octombrie, de la ora 13:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, vernisajul expoziţiei temporare şi premierea celor mai reuşite machete realizate în cadrul proiectului educaţional „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”. Preşcolarii şi elevii din unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au fost invitaţi, pe parcursul vacanţei de vară, să viziteze Muzeul de Ştiinţele Naturii şi apoi să realizeze machete în care să redea aspecte din expoziţiile permanente ale acestuia sau viziuni asupra a ceea ce îşi imaginează ei că ar putea să vadă într-un muzeu de ştiinţe ale naturii. S-au înscris la proiectul educaţional elevi din mai multe şcoli sucevene: Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 11 Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Şcoala Gimnazială „George Tofan” Bilca, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Putna, Şcoala Gimnazială Dărmăneşti, care au intrat în concurs cu 42 de machete ce oferă în detalii minuţioase perspectiva pe care şi-o închipuie copiii asupra unui muzeu ideal de ştiinţe ale naturii.

 

Îmbogăţirea cunoştinţelor despre patrimoniul cultural deţinut de Muzeul de Ştiinţele Naturii

Şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare în cadrul Muzeului Bucovinei, Iuliana Roşca, a spus că „datorită sponsorului principal, SC Lidana Com SRL, şi donaţiilor făcute de  silvicultori suceveni şi de Uniunea Polonezilor din România, cele mai bune creaţii, în urma jurizării, vor fi premiate, pentru toţi ceilalţi participanţi fiind pregătite diplome de participare şi multe alte surprize”. Prin activităţile sale, proiectul educaţional iniţiat de Muzeul Bucovinei urmăreşte îmbogăţirea cunoştinţelor despre patrimoniul cultural deţinut de Muzeul de Ştiinţele Naturii şi stimularea interacţiunii pe linie educaţională între muzee şi şcoli.

„Îi invităm pe cei mici şi pe cei mari să viziteze, în perioada 10-25 octombrie, expoziţia temporară de machete, unde au posibilitatea să admire, în miniatură, animale sălbatice şi domestice, păsări, peşti, floră şi faună din toată România, dar şi animale exotice, toate realizate cu migală de copii, şcolari şi preşcolari, de la şcolile şi grădiniţele din judeţul Suceava”, a completat Iuliana Roşca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educaţional „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”, la final.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educaţional „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”, la final0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei