Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2016 - Anul XXI, nr. 230 (6343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Medicul psihiatru Alexandru Paziuc şi-a anunţat candidatura ca independent la Camera Deputaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un consilier local PNL din Câmpulung Moldovenesc a anunţat că va candida ca independent pentru Camera Deputaţilor, la alegerile generale din 11 decembrie. Este vorba despre preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, medicul psihiatru Alexandru Paziuc. Doctorul a declarat într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o vineri, la Complexul hotelier „Gloria” din Suceava, că a luat decizia de a candida pentru că s-a săturat să asiste la acest circ politic, despre care a spus că nu este altceva decât un spectacol hidos care se repetă de la Revoluţie încoace, care are aceeaşi regie, aceiaşi actori şi din păcate aceiaşi spectatori, aparent neputincioşi. „Este, dacă vreţi, un adevărat coşmar politic întreţinut de promisiuni şi minciuni, de discursuri demagogice şi ipocrite, de corupţie, de şantaj, de parlamentari penali, dar imuni, de legi interpretabile bune pentru unii şi rele pentru ceilalţi, de politizarea excesivă a instituţiilor statului, de promovarea incompetenţei şi a nonvalorii. Cu toţii am sperat la o reală schimbare, la o reformă a clasei politice, la  <Un punct şi de la capăt>. Din păcate, când mă uit la actualele propuneri ale partidelor, văd aceiaşi oameni sau, mai exact, aceleaşi grupuri de oameni mânaţi de aceleaşi interese meschine ce blochează reformarea clasei politice, blochează accesul corect şi pe criterii de performanţă şi profesionalism în Parlamentul României, devenit o mare ruşine naţională cu o cotă de încredere care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi. În fapt, trăim într-o societate marcată de o profundă disoluţie a valorilor, iar o societate care nu permite afirmarea, dezvoltarea persoanei este o societate slabă, cu indivizi săraci, neputincioşi şi manipulabili", a declarat Paziuc. El a menţionat că nu mai vrea să fie un spectator neputincios la acest spectacol şi, de aceea, s-a hotărât să se implice. Alexandru Paziuc a mai spus că este pregătit să folosească experienţa şi cunoştinţele sale în folosul naţiunii. "Sondajele de opinie, vocea străzii demonstrează că oamenii aşteaptă parlamentari noi care au realizat ceva în viaţă şi care la rândul lor vor putea să facă lucruri bune", a arătat medicul sucevean.  

 

Paziuc: "Să nu uităm că nu numai somnul, ci şi pasivitatea unei naţiuni poate naşte moştri"

Paziuc a amintit pe scurt câteva dintre realizările sale pe linie profesională. "Am pus bazele şi am reabilitat Spitalul de Psihiatrie Câmpulung, promovând modelul uşilor deschise şi atitudinea de respect faţă de persoana cu probleme de sănătate mintală. Am iniţiat şi susţin dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală. Cred în procesul de incluziune socială, reabilitare şi recuperare. Am demarat proiecte precum echipa mobilă de asistenţă la domiciliu. Am fost selectat partener în proiecte naţionale şi internaţionale. Împărtăşim munca şi realizările noastre celorlalţi colegi prin organizarea de conferinţe şi şcoli de vară anuale. Ceea ce am construit la Câmpulung Moldovenesc a adus aprecieri şi nominalizarea mea în prestigioasa revistă The Economist de anul trecut, am fost premiat la Gala Estuar în 2011", a precizat Alexandru Paziuc.

El crede că, probabil, fiindcă şi-a anunţat candidatura ca independent îşi va pierde calitatea de membru al PNL şi, implicit, mandatul de consilier local obţinut la Câmpulung. Întrebat despre relaţia sa cu preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, medicul Paziuc a răspuns că îl apreciază pe acesta ca om de administraţie.

"Sunt creştin ortodox, familist, cu copii realizaţi şi nepoţi de care sunt mândru şi nu în ultimul rând mă simt realizat profesional. Sunt pregătit să folosesc experienţa şi cunoştinţele mele în folosul naţiunii. Știu că este greu ca independent, dar trebuie să avem curaj şi să ne implicăm cu toţii dacă vrem să schimbăm ceva în ţară. Vreau ca cei mulţi şi nehotărâţi să se trezească şi să se implice în procesul electoral pentru a da o noua şansă României. Să nu uităm că nu numai somnul, ci şi pasivitatea unei naţiuni poate naşte moştri. Vreau ca împreună să devenim o forţă, o alternativă, o speranţă. Îmi respect colegii şi le urez succes. Ceea ce pot să le transmit este că voi face o campanie fair play. Cred că este timpul să lăsăm deoparte atacurile la persoană, şantajul sau mizeriile care de regulă sunt aruncate pe piaţă pentru a compromite un candidat sau altul. Am convingerea că demersul meu de a candida independent va fi înţeles corect", a conchis Paziuc.

Pentru candidatura la Camera Deputaţilor, Alexandru Paziuc are nevoie de cel puţin 5.820 de semnături, reprezentând 1% din totalul alegătorilor din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul psihiatru Alexandru Paziuc şi-a anunţat candidatura ca independent la Camera Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 2732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicul psihiatru Alexandru Paziuc şi-a anunţat candidatura ca independent la Camera Deputaţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2016, 15:50:04
Da, un adevarat fripturist, vaneaza functiile pentru intersele sale si ale familiei. un trasest politic si nu numai..pcr, pnl, psd, pdl, pnl etc. rothari club si multe altele..A plecat de la spital si la Suceava unde are si acol cabinet...nu-i mai ajunge!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei