Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2016 - Anul XXI, nr. 230 (6343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dimensiunile contrabandei

20 de ucraineni, surprinşi în timp ce cărau ţigări peste fâşia verde. Patru au fost prinşi şi arestaţi preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz care spune foarte multe despre dimensiunea la care se face contrabandă la graniţa României cu Ucraina, pe teritoriul judeţului nostru, a fost surprins în flagrant la mijlocul acestei săptămâni, când un grup foarte numeros de persoane, 20 din datele procurorilor, a fost reperat în timp ce trecerea ţigări peste fâşia verde, în zona comunei Muşeniţa. Miercuri dimineaţă, puţin înainte de ora 06.00, o patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcţia localităţii Muşeniţa, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, cu mai multe colete voluminoase. Cărăuşii de ţigări s-au deplasat pe teritoriul românesc în jur de 2.000 de metri, până la două autoturisme de teren care au preluat marfa.

Poliţiştii au efectuat somaţiile legale, moment în care ucrainenii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Pe parcursul urmăririi au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, fiind reţinuţi patru tineri, toţi cetăţeni ucraineni.

Ceilalţi 16 ucraineni au profitat de superioritatea numerică şi au reuşit să fugă înapoi peste graniţă. Mai mult, numerosul grup infracţional a reuşit să "salveze" şi o parte dintre ţigările pe care le transporta. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a transmis, ieri, într-un comunicat de presă, detalii suplimentare referitoare la dimensiunea transportului. 

"La data de 28.09.2016, în jurul orei 05.00,  în executarea unui plan infracţional conceput anterior, cei patru, împreună cu mai multe persoane (aproximativ încă 16), au trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România, introducând ilegal în ţară şi transportând pe o distanţă de circa 2.000 de metri, până în intravilanul localităţii Muşeniţa, o cantitate nedeterminată de ţigări de contrabandă, o parte din aceasta fiind încărcată şi preluată de persoane necunoscute cu două autoturisme de teren, fiind reţinută de către organele politiei de frontieră cantitatea de 3.500 de pachete de ţigări marca Marble fără timbru fiscal, de provenienţă duty free, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de  circa 41.650 de lei".

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei patru ucraineni prinşi. Illia Illici Prohorov, Valentin Zlotar, Vasia Bodnariuk şi Grişa Veerciuk au fost mai întâi reţinuţi 24 de ore, după care procurorii i-au prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare.

Judecătoria Rădăuţi a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele tuturor celor patru inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Rămâne de văzut dacă cei patru vor putea fi menţinuţi în arest până la trimiterea în judecată şi ulterior până la condamnare, în caz contrar, odată ieşiţi din ţară, ucrainenii inculpaţi având toate şansele să nu mai poată fi traşi la răspundere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de ucraineni, surprinşi în timp ce cărau ţigări peste fâşia verde. Patru au fost prinşi şi arestaţi preventiv.
 Vizualizări articol: 6110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
20 de ucraineni, surprinşi în timp ce cărau ţigări peste fâşia verde. Patru au fost prinşi şi arestaţi preventiv5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei