Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2016 - Anul XXI, nr. 228 (6341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

Judeţul Suceava va fi prezent la Târgul de Comerţ de la Bergamo, în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potenţialul turistic al judeţului Suceava va fi promovat în cadrul unui târg de comerţ care va avea loc în localitatea Bergamo, din Italia, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2016. Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, fără votul consilierilor PSD, participarea la acest târg, în cadrul căruia judeţul Suceava va avea la dispoziţie un stand de prezentare cu o suprafaţă de 16 metri pătraţi. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în cadrul acestui târg vor fi promovate potenţialul turistic al judeţului, autenticitatea zonei, gastronomia tradiţională, precum şi oportunităţile de investiţii, în vederea dezvoltării relaţiilor economice dintre judeţul Suceava şi provincia Bergamo din regiunea Lombardia.

„Având în vedere potenţialul economic al pieţei din Italia, al provinciei Bergamo, dar şi prezenţa unei puternice comunităţi sucevene în zonă şi interesul investitorilor italieni pentru zona noastră, considerăm oportună prezentarea potenţialului turismului şi al oportunităţilor de afaceri de care dispune judeţul în cadrul acestui târg”, a spus Flutur. El a arătat că legăturile economice dintre cele două zone sunt facilitate şi de zborurile operate începând cu data de 3 august pe ruta Suceava – Bergamo şi retur.

Delegaţia judeţului Suceava la acest târg va fi formată din 41 de persoane, printre acestea numărându-se preşedintele CJ Suceava şi un vicepreşedinte al instituţiei, un consilier al şefului administraţiei judeţene, patru meşteri populari şi 26 de artişti ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.

Târgul de comerţ de la Bergamo este organizat pe o suprafaţă expoziţională de 16.000 de metri pătraţi, cu peste 220 de expozanţi, la ediţiile anterioare fiind prezenţi peste 120.000 de vizitatori.

 

Nechifor a contestat prezenţa la acest târg

Prezenţa judeţului Suceava la acest târg a fost contestată ieri de liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cătălin Nechifor. Acesta a declarat că târgul de la Bergamo nu este specializat în turism, în realitate fiind un târg de mostre, în cadrul căruia vor fi prezenţi expozanţi din cu totul alte domenii, de la mobilier, energie, construcţii, şi până la electrocasnice şi materiale textile. Nechifor a precizat că, din punctul său de vedere, judeţul Suceava participă la „un târg greşit”, considerând că ar fi fost mai oportună prezenţa la Târgul Mondial de Turism din Londra, de la începutul lunii noiembrie 2016.

În replică, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că participarea la târgul din Bergamo are loc la invitaţia comunităţii de români din această regiune a Italiei. „Românii de acolo au fost cei care ne-au adresat invitaţie să fim prezenţi la Bergamo, asta şi în urma acţiunilor pe care le-am organizat în Luna Diasporei. Vrem să fim o entitate activă şi să mergem să ne promovăm potenţialul turistic şi economic. Acolo este o comunitate importantă de români şi vrem ca aceştia să devină ambasadorii noştri”, a spus Flutur. El a mai precizat că la finalul acestei săptămâni, la Suceava va fi prezentă o delegaţie din partea organizatorilor târgului de la Bergamo, pentru a fi stabilite detaliile cu privire la prezenţa în cadrul acestei manifestări.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a amintit că în cursul săptămânii viitoare va fi prezent la Munchen, în Germania, la un târg specializat în parcuri industriale, la această manifestare urmând să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie, ai Universităţii „Ştefan cel Mare” şi ai Primăriei Siret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava va fi prezent la Târgul de Comerţ de la Bergamo, în Italia.
 Vizualizări articol: 2244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Judeţul Suceava va fi prezent la Târgul de Comerţ de la Bergamo, în Italia3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei