Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2016 - Anul XXI, nr. 228 (6341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Clusterului Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de ieri înfiinţarea Asociaţiei Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani. Consiliul Judeţean a aprobat cu unanimitate de voturi participarea judeţului Suceava la constituirea acestei asociaţii ca membru fondator, precum şi actul constitutiv şi statutul noii structuri. În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost împuternicit să semneze documentele necesare constituirii asociaţiei, în timp ce vicepreşedintele Viorel Seredenciuc va fi reprezentantul judeţului în adunarea generală a asociaţiei.

În cadrul şedinţei de ieri a CJ Suceava, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că înfiinţarea acestui cluster vizează implementarea unor proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile şi alte surse, în beneficiul membrilor asociaţi, respectiv Camerele de Comerţ şi Industrie Suceava şi Botoşani, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, Primăria Botoşani, al IMM-urilor şi al domeniului industriei alimentare din cele două judeţe, dar şi al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

„Această asociere poate să aducă foarte mulţi bani, şi începem cu acest cluster pe biochimie. Această asociere constituie un cadru eficient de cooperare între membrii său şi va duce la creşterea capacităţii de dezvoltare şi inovare a zonei, şi este extrem de importantă şi pentru universitatea suceveană. În Cluj există o astfel de asociere, cei din Iaşi au început şi ei, iar acum începem şi noi, Suceava şi Botoşani”, a declarat Flutur.

Potrivit statutului, asociaţia are mai multe obiective, printre care dezvoltarea şi consolidarea colaborării dintre agenţii economici, mediul de cercetare şi instituţiile publice cu atribuţii în domeniul biochimiei, sprijinirea antreprenoriatului şi a întreprinderilor mici şi mijlocii, atragerea de fonduri pentru dezvoltarea sectorului de cercetare-dezvoltare sau promovarea de proiecte de investiţii cofinanţate din fonduri nerambursabile pentru producătorii din zona Suceava-Botoşani.

Pe lângă administraţia judeţeană, din Asociaţia Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani mai fac parte încă 18 membri, printre aceştia numărându-se consiliile locale Suceava şi Botoşani, Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două judeţe, Universitatea „Ştefan cel Mare”, 12 agenţi economici din judeţul Suceava şi unul din Botoşani.

În cadrul şedinţei de ieri, liderul consilierilor PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că înfiinţarea acestei asociaţii este o idee bună, însă ar fi trebuit ca printre membri fondatori să se numere şi Consiliul Judeţean Botoşani. La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că administraţia judeţeană botoşăneană a fost prezentă la toate şedinţele în care s-a pregătit înfiinţarea asociaţiei, dar până în prezent Consiliul Judeţean Botoşani nu a luat o decizie cu privire la participarea în cadrul clusterului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Clusterului Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Clusterului Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei