Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2016 - Anul XXI, nr. 223 (6336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri extreme

La intrările în Rădăuţi s-ar putea monta limitatoare de înălţime pentru maşinile de mare tonaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşinile de mare tonaj nu vor mai circula prin Rădăuţi în situaţia în care nu vor începe lucrările la şoseaua de centură a acestui municipiu. Avertizarea vine din partea primarului din Rădăuţi, Nistor Tatar, care a declarat ieri că municipiul pe care îl conduce este sufocat de traficul greu, iar lucrările la şoseaua de centură întârzie nepermis de mult. Nistor Tatar a precizat că de când a preluat mandatul de primar, municipalitatea a alocat sume importante de bani pentru refacerea drumurilor din municipiu, însă acestea ajung să fie distruse de maşinile de mare tonaj. Tatar a atras atenţia că în situaţia în care lucrările la centură nu vor începe cât mai repede, ia în considerare montarea unor limitatoare de înălţime la intrările în oraş pentru a nu mai permite accesul maşinilor de mare tonaj. „Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă. De doi ani se negociază cu firma care a câştigat licitaţia pentru a relua lucrările. Ce fel de negocieri sunt astea? Pentru tronsonul din drumul Sucevei către Satu Mare e alocată o sumă de 20 de milioane de lei, dar probabil că intenţia lor este să le rămână banii la buget. Și când îi întrebi pe cei de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de centura municipiului Rădăuţi îţi spun că sunt în negocieri”, a spus primarul din Rădăuţi. El a precizat că, exasperaţi de traficul greu şi de disconfortul creat de maşinile de mare tonaj, locuitorii municipiului i-au solicitat montarea limitatoarelor de înălţime pentru a nu mai permite accesul acestora în municipiu. „Inclusiv oamenii, în special cei de pe strada Frâncii, mi-au spus că intenţionează să facă o plângere la Garda de Mediu, dar şi că vor să blocheze ei traficul greu”, a arătat Nistor Tatar. El a adăugat că a trimis adresă şi către Prefectura Suceava prin care se solicită sprijinul acestei instituţii, având în vedere faptul că demararea lucrărilor la centura municipiului Rădăuţi întârzie nepermis de mult, situaţie motivată de diverse cauze de către CNADNR / Direcţia regională de drumuri şi poduri Iaşi.

 

Nistor Tatar a solicitat sprijinul Prefecturii

Nistor Tatar a precizat că a solicitat sprijinul Prefecturii pentru a convoca în regim de urgenţă o şedinţă la sediul acestei instituţii, la care să participe factori de decizie din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a Primăriei Rădăuţi, a consultantului SC Luca Way SRL, precum şi din partea altor instituţii implicate direct în realizarea acestui proiect. „Se impune analizarea la modul obiectiv şi justificat a întârzierii şi a ritmului lent de derulare a contractului privind întocmirea documentaţiilor cadastrale necesare exproprierii imobilelor afectate de lucrările la centura municipiului Rădăuţi, respectarea clauzelor acestui contract referitoare la timpul de finalizare a lui, precum şi lucrările ce trebuiau executate în graficele întocmite şi asumate de firma în cauză”, se mai arată în adresa trimisă Prefecturii Suceava. Nistor Tatar a atras atenţia că în cazul acestei investiţii timpul pierdut în construcţia centurii va putea fi recuperat extrem de greu şi există riscul să nu se poată cheltui suma de 20 de milioane de lei alocată pentru lucrări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La intrările în Rădăuţi s-ar putea monta limitatoare de înălţime pentru maşinile de mare tonaj.
 Vizualizări articol: 3656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La intrările în Rădăuţi s-ar putea monta limitatoare de înălţime pentru maşinile de mare tonaj5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba nu-i așa știrea! (1) trimis de
(23 sep 2016, 12:37:25
shame on youshame on youshame on you
La intrările în Cetatea Veliarului, Baalzebubului, Împielițatului, Șeitanului, Sarsailă, Necuratul, Azazelul, Leviathanul etc. se montează CU TOTUL ALTCEVA:

„niște puncte de acces multivalente, alcătuite din polițiști de frontieră care să nu deie voie la întrat / ieșit din urbe decât pe bază de pașaport biometric, recomandare de la meliție, de la premar, de la secretarul PCR și însoțite de o declarație pe proprie răspundere a călătorului, în baza art. 326 Codex Poenalis Valachorum, precum că nu a fost atins de boala spongiformă, de corupție, de mită, de antrax, Ebolă, Sidă, sculament sau lăței.

Apoi tot aclo să fie prezenți și vameșii care să confiște și să azvârle în crematorii mobile orice marafet perisabil au ba, care se încearcă a fi scos din acea zonă infectă, acțiunea desfășurându-se pe baza bănuielii rezonabile că orice iese din Rădăuți este atins de spurcăciune și, pe cale de consecință, trebuie purificat prin purjare cu foc.

Nu în ultimul rând, la aceste Check-pointuri să fie organizate niște echipe de cărturari și grămătici care să-i verifice pe nativii ce ies din urbe asupra unui minim bagaj de cunoștințe: să-i pună să zâcă iute regula de trei simplă pentru mărimi invers proporționale, să-i întrebe care sunt diatezele și conjugările verbelor limbii rumâne și să-i chestioneze, prin sondare, asupra dobândirii proprietății unor elementari termeni ai lexicului uzual. De exemplu pot fi chestionați „rădăuțenii�
2.   Ba nu-i așa știrea! (2) trimis de
(23 sep 2016, 12:39:19
Inutil de precizat că întregul Gulag al țâfnoșilor rădăuțeni trebe de conjurat cu un zâd mare de peatră, aidoma celui cum o fost la Cetatea Ierihonului când s-o pogorit asupra ei Iosua.
Zâdul, la rândul lui, să fie dublat de un gard mare de sârmă aricită, taman așa cum o făcut hungurii la bordura cu Slovenia ca să nu le mai între în țară maimuțele jihadiste păduchioase și răpănoase.

(inga așa se realizează și securizarea Centrului Zonal de primire a maimuțelor jihadiste).
Ce-o fi înlăuntru - Domnul Zeu cu mila! Da mă gândesc că or să se împace de minune maimuțele răpănoase jihadiste cu maimuțele semianalfabele și țâfnoase, native locurilor.

pentru conformitate: link sus la feisbuca jâdanulu' Țüchemberg ;)) ;)) ;))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei